Na otvoritvi prvenstva sta tekmovalce nagovorila direktorica občinske uprave občine Trbovlje Urška Poznič Goršek in predsednik Strelske zveze Slovenije Janez Slapar. Slovensko himno je zapel otroški pevski zbor iz OŠ Tončke Čeč. Prvenstva se je udeležilo 276 tekmovalcev iz 55 društev iz vse Slovenije.
V soboto so strelci tekmovali z zračno puško. V kategoriji mladincev je med dekleti prvo mesto z novim finalnim državnim rekordom osvojila Saša Javorac iz Trzina. V članski konkurenci je pri ženskah svojo kvaliteto pokazala Živa Dvoršak iz SD Olimpija in prepričljivo zmagala. Skupaj s svojimi kolegicami iz ekipe pa je osvojila tudi ekipni naslov. Na tretjo stopničko se je povzpela domača ekipa v sestavi Vesna Strakušek, Maja Kočar in Petra Smodiš.

Bolj napeto je bilo v moški konkurenci, saj je Robert Markoja iz SD Štefan Kovač Turnišče le za desetinko kroga ugnal drugouvrščenega Željka Moičeviča iz Grosuplja. V ekipni konkurenci je prvo mesto osvojila ekipa strelskega društva Štefan Kovač Turnišče. Ekipa SD 1956 Trbovlje je v sestavi Oto Strakušek, Sašo Korbar in Martin Strakušek zasedla sedmo mesto.

Tudi v nedeljo, ko so strelci tekmovali z zračno pištolo, smo videli nov finalni državni rekord v kategoriji članic, ki je sedaj v lasti Mojce Kolman iz Sevnice. Zelo dobro je nastopila tudi članica SD 1956 Trbovlje Mojca Pörš, saj je na devetem mestu le za krog zgrešila nastop v finalu.

Gledalci pa so gledali tudi zelo napeto finale v moški konkurenci, kjer je na koncu le za desetinko kroga naslov državnega prvaka osvojil Rožle Repič iz Kamnika pred Kevinom Vento iz Ormoža. V ekipni konkurenci so zmagali strelci strelskega društva Kovinar iz Ormoža.

Prvenstvo je bilo dobro organizirano in izpeljano. »Potrebno se je zahvaliti predvsem članom domačega strelskega društva, Občini Trbovlje, Osnovni šoli Trbovlje, sponzorjem in prostovoljcem, ki so kakorkoli pomagali pri izvedbi prvenstva,« so zapisali v izjavi za javnost pri Strelskem društvu 1956 Trbovlje.

Bogdan Slanšek

Prejšnji članekUkradel vžigalno tuljavo
Naslednji članekTrboveljčani po bivši Jugi