Prvenstvo bo s pomočjo tujih in domačih sponzorjev ta vikend potekalo v športni dvorani Osnovne šole Trbovlje,  kjer bo postavljeno strelišče z elektronskimi tarčami. Za naslove državnih prvakov se bo z zračno puško in pištolo v kategorijah mladincev in članov potegovalo 286 tekmovalcev iz 56 društev.
Med tekmovalci z zračno puško bodo imeli čast pozdraviti tudi enega najboljših strelcev vseh časov na svetu Rajmonda Debevca, dobitnika treh olimpijskih kolajn, med katerimi je tudi zlata kolajna iz Sydneya.

Med ženskami pa bo prva violina udeleženka zadnjih olimpijskih iger v Londonu Živa Dvoršak, kjer je kot debitantka osvojila odlično 11. mesto in je kandidatka za nastop na letošnjih olimpijskih igrah v Riu. Med tekmovalci s pištolo največ pričakujejo od mladega strelca Kevina Vente iz Ormoža, ki je v lanskem letu porušil preko 40 let star državni rekord v streljanju z malokalibrsko pištolo na 50m, letos pa še 19 let star rekord z zračno pištolo.

V kvalifikacijah vsak tekmovalec  izstreli 40 oz. 60 strelov v predpisanem času. Najboljših osem se uvrsti v finale, kjer se tekmovalci pomerijo na izpadanje, dokler po dvajsetih strelih ne dobijo zmagovalca. Tekmovanje je zanimivo tudi za gledalce, saj se rezultati, za razliko od papirnih tarč, sproti spremljajo na velikem zaslonu, zato so ljubitelji športa vabljeni na ogled. V soboto, 2. aprila, bodo na programu tekmovanja s puško, v nedeljo, 3. aprila, bodo tekmovali z zračno pištolo. Prireditev bo oba dneva potekala od 9 do 17:30 ure. Najzanimivejša finala s puško in pištolo bodo popoldan po 16. uri.

Bogdan Slanšek

Prejšnji članekIzšel je Zasavski tednik
Naslednji članekKotarjeva dvakrat bronasta