V Trbovljah se obeta zanimiv koncert z veliko izvajalci. Predstavila se bo Svetlana Makarovič in njeni pevci: Polona Vetrih, Višnja Fičor, Aphra Tesla, Tomaž Mihelič- Marlena, Andrej Rozman Roza, Ivan Rupnik, Miha Bezeljak, Janja Majzelj, Joži Šalej, Nino de Glerija, Jure Tori Sašo Piskar, Janez Levec. Nastopili bodo še: Darko Nikolovski, Primož Siter, Tržaški partizanski pevski zbor Pinko Tomažič, Kraški ovčarji in Ovce z Martino Feri in Aljošo Saksida, Delavska godba Trbovlje, Trio Vlado Poredoš in drugi. Predstavo je režirala Nika Bezeljak.

Izkupiček koncerta gre v dobrodelne namene. V Trbovljah bo na odru več kot 150 nastopajočih. Na koncertu bodo glasbeniki s Svetlano Makarovič na čelu predstavili del programa, ki je polnil scenarij junijskega koncerta v Ljubljani ter nekaj dodatnih točk. Več kot tri urni koncert, tudi tokrat pod taktirko režiserke Nike Bezeljak, bo, kot vidite, na oder povabil vrsto gostov iz sveta gledališča in glasbe. Barve lokalnih glasbenikov bo na tokratnem koncertu zastopal ustanovitveni član in idejni vodja zasedbe Orlek, Vlado Poredoš. Posebno noto množičnosti odrskega dogajanja pa bo gotovo dodal nastop Delavske godbe Trbovlje. Seveda pa je kot nepogrešljiv člen ekipe na turneji tudi trboveljski pevec Primož Siter.

»Delavski dom Trbovlje so zgradile solidarne delavske roke v času, ko sta kultura in umetnost veljali za gonili napredka!« so bili nad prihajajočim koncertom navdušeni ustvarjalci. »Trboveljski kulturni hram je zato najbolj primerno mesto za začetek turneje »Nosil bom rdečo zvezdo!« Zgrajen na mestu, kjer so pred 73 leti socialisti premagali vdor fašistične Orjune, v zadnjem času pa se ponaša predvsem z uspešnim festivalom novih medijskih umetnosti Speculum Artium ter letos odprtim virtualnim rudarskim muzejem,« so še zapisali v informaciji za javnost.

ZT

Prejšnji članekNagradno vprašanje za manj prašnih delcev
Naslednji članekNaj fotografija domače živali – Nero