V Tacnu so pripravili zadnje tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v tej sezoni. Seveda na tekmovanju niso manjkali hrastniški navijači, ki so zavzeto spremljali tekmovanje, saj sta nastopala tudi člana BD Steklarna Hrastnik Janoš Peterlin in Peter Kauzer.
V petek so imeli  hrastniški šolarji športni dan, namenjen navijanju ob tekmah za kvalifikacije. V Ljubljano se je odpravilo kar šest avtobusov. Mladi navijači so bili navdušeni, Kauzer pa se je spet izkazal kot potrpežljiv sokrajan, saj se je z njimi slikal in dajal avtograme debelo uro. V soboto pa je odpeljal v Tacen avtobus s starejšimi, že prekaljenimi navijači.

Peter je nastopil sproščeno, kot je ves čas napovedoval, in dodal srebrni medalji iz Ria še  zmago na zadnji tekmi svetovnega pokala. V kajakaškem finalu sta nastopila še  Martin Albreht, ki je bil peti, naš Janoš Peterlin pa odličen šesti. Slovenec Jure Meglič, ki vesla za Azerbajdžan, je bil sedmi.

»V Tacnu je bilo zmeraj lepo dirkati, tudi če ne bi zmagal. Želel sem si na lep način zaključiti zame eno najuspešnejših sezon, če ne zaradi olimpijske medalje celo najuspešnejšo v karieri. Moram reči, da so mi malo šli na roko tudi prireditelji, ki so nekoliko prestavili cilj, saj sem včeraj na daljši progi zelo trpel,« je po novi zmagi dejal Peter Kauzer, ki je bil četrteč najboljši na tekmi svetovnega pokala v Tacnu in je zabeležil deveto zmago v tem tekmovanju.

Hrastniški navijači so bili bučni tudi ob zmagi Benjamina Savška v kanuju, saj  sta s Petrom prijatelja že od mladih nog. Zdravica, ki so jo ob podelitvi kolajn zaigrali dvakrat, pa je v živo vedno posebno doživetje.

Tacen je bil te dni spet svet v malem, saj je bilo mogoče videti udeležence z vseh celin. In mnoge zvezde tega športa, na primer tudi Britanca Josepha Clarka, letošnjega olimpijskega zmagovalca v slalomu na divjih vodah, ki pa tokrat ni nastopal. Med našimi navijači je bila tudi Urša Stoklasa iz Hrastnika, ki živi sicer v Londonu in je bila na  letošnji olimpijadi v Riu sodnica.

Fanči Moljk