Preteklo soboto, 20. maja, se je 566 tekmovalk in tekmovalcev iz šestih držav pomerilo na 16. mednarodnem karate turnirju Postojna open 2017. Karate klub Trbovlje so zastopali Laura Božjak, Urša in Barbara Haberl, Alen Isakovič, Erik Teo Košmrlj, Domen Zidar, Ervin Salkič, Luka Ferlin, Luka Perc, Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek. Vodila sta jih trenerja Edin Salkič in Miha Kovačič. Vlogo sodnice je opravila Aida Medič.
V katah je nastopila Laura Božjak, ki je med kadetinjami osvojila peto mesto. V športnih borbah so se tokrat najbolje odrezali tekmovalci v članskih kategorijah. Luka Ferlin je v kategoriji do 75 kilogramov zabeležil štiri zmage in osvojil prvo mesto, kjer je v finalu premagal tudi nekdanjega dobitnika medalje z evropskega članskega prvenstva. V isti kategoriji si je tretje mesto prislužil tudi Blaž Hribovšek, ki se je uspešno kosal z deset in več kilogrami težjimi tekmovalci. Stefan Joksimovič je v kategoriji do 84 kilogramov osvojil prvo mesto. Med članicami je šele v finalu klonila Barbara Haberl, ki je dvoboj končala s 3:3, vendar je nasprotnica v dvoboju prva dosegla točko, kar po novih pravilih prinaša zmago ob neodločenem rezultatu. Odlične borbe pa je med kadeti do 63 kilogramov prikazal Alen Isakovič, ki bi lahko z malo sreče posegel tudi po najvišji uvrstitvi.

Čez tri tedne čaka Trboveljčane nastop na Ekipnem državnem prvenstvu, ob koncu junija pa se bodo zopet odpravili na svetovni pokal za mlade, ki bo potekal v hrvaškem Umagu.

ZT

Prejšnji članekTri odličja za Izlačane
Naslednji članekBazen že obnovljen, zdaj še terasa