V petek, 26. maja, so ob odprtju prenovljenega skakalnega centra v Velenju organizatorji podelili pokale »COCKTA zima 2017«  za vse kategorije skakalcev in skakalk. V skupni razvrstitvi klubov  je SK ZAGORJE zasedel 6. mesto.
Najvišje uvrščena Zasavka je bila Katja Požun, ki je med članicami dosegla 2. mesto. Lara Logar je bila deseta pri mladinkah do 20 let in druga pri deklicah do 15 let. Pri deklicah do 11 let je bila prva Katarina Pirnovar, Tinkara Mlekuž pa sedma. Pri cicibankah se je Ula Vodlan uvrstila na 3. mesto.

Med Zasavci je bil Tomi Jovan sedmi pri mladincih do 18 let, pri dečkih do 14 let so se uvrstili Miha Lipovšek Ročnik na tretje, Taras Tratnik na peto in Matija Prosenc na deseto mesto. Pri dečkih do 13. let je bil Lovro Peitl tretji, do 12 let je bil sedmi Dominik Zupanec, do 11 let tretji Anej Razpotnik, do 10 let pa sedmi Damjan Zupanec, ki je bil deveti tudi pri cicibanih.

Mladi skakalci so odlične rezultate dosegli tudi na tekmovanjih za Štajersko-koroški pokal Cockta. Pri deklicah do 11 let je bila Tinkara Mlekuž druga, Katarina Pirnovar pa četrta. Pri cicibankah je zmagala Ula Vodlan. Odlični so bili tudi dečki. V kategoriji do 13 let je zmagal Lovro Peitl, do 12 let je bil drugi Dominik Zupanec, do 11 let pa prvi Anej Razpotnik, Miha Žlof pa je skočil na sedmo mesto. Pri dečkih do 10 let je Jurij Zagorec osvojil tretje mesto, Val Ostrožnik pa peto. Pri cicibanih je bil Damjan Zupanec drugi, Tej Logar šesti, Lovro Percl Seručnik pa osmi.

Po podelitvi pokalov in priznanj sta bili na obeh novih skakalnicah še tekmi za pokal mestne občine Velenje. Na njem je sodelovalo sedem fantov in eno dekle iz skakalne sekcije Kisovec.

Poletno skakalno sezono so otvorili z dobrimi rezultati. Pri članih, ki so skakali na skakalnici HS70, je bil Tomi Jovan 17., David Zupanec 38. Matej Vozelj pa 50. Pri članicah je bila Lara Logar sedma. Pri dečkih do 15 let, ki so skakali na skakalnici HS45 pa je bil Miha Lipovšek Ročnik drugi, Taras Tratnik šesti, Lovro Peitl sedmi in Matija Prosenc trinajsti.

JK