Tokrat se je pod vodstvom predsednika društva Rajka Žagarja proti slovensko hrvaški meji v Dobovo odpravilo 34 članov. Železniška postaja Dobova je praktično preko ceste, ki vodi mimo kopališča in brž so začeli planirati, kako bi se ob tako ugodni povezavi lahko tudi v lastni režiji odpravili na kopanje. Sezona kopalnih dni se v društvu s septembrom končuje in preko zime bodo člani kopalne izlete kar pogrešali.
Po triurnem čofotanju v z minerali bogati vodi so se lačni odpravili v restavracijo, ki je del hotela Paradiso in bili navdušeni nad odličnim kosilom. Ob prijetnem klepetu in prenekateri smešni prigodi iz preteklosti so se glasno nasmejali. »Naš Rajko se je izkazal kot odličen animator in vodja izleta. Prav vsakemu udeležencu nameni svoj čas in mu da občutek, da je del te naše sredine, kjer skrbimo en za drugega. Vsi člani društva smo mu za njegovo prizadevno delo izjemno hvaležni,« pravijo udeleženci izleta.

Pot nazaj je minila v sproščenem klepetu in razmišljanju, kaj jih čaka na ekskurziji v Postojno, ki jo člani nestrpno pričakujejo. Še prej pa se bodo sredi septembra udeležili Festivala zasavske kulinarike Funšterc, kjer bodo sodelovali tudi s svojo ekipo.

Tilka Trbovc