Po napornih poletnih kondicijskih treningih so Trboveljčani z nastopom v Čakovcu odprli novo tekmovalno sezono.
Odlično je v kategoriji mladincev do 76 kilogramov nastopil Luka Ferlin, ki tokrat nasprotnikom ni prepustil niti točke in zasluženo osvojil prvo mesto. Stefan Joksimovič se je na tem turnirju odločil za nastop v kategoriji do 84 kilogramov med mlajšimi člani in člani. V mlajši kategoriji je osvojil prvo mesto, kjer je po zaostanku zmago dosegel proti koncu rednega dela borbe,  v starejši kategoriji pa se je prebil do bronaste medalje. Svoj niz dobrih rezultatov je nadaljevala Urša Haberl, ki je v sedmih borbah zabeležila šest zmag in en poraz, kar ji je prineslo  prvo mesto med kadetinjami do 54 kilogramov in drugo mesto med mladinkami do 53 kilogramov.

V kategoriji mlajših članic do 55 kilogramov je Barbara Haberl po tesnem polfinalnem porazu z aktualno evropsko podprvakinjo in po zmagi v repasažu osvojila bronasto medaljo. Blaž Hribovšek je nastopil v kategoriji do 60 kilogramov med mlajšimi člani in člani. V obeh kategorijah je prikazal dobre borbe in osvojil dve drugi mesti, ki sta dobri popotnici pred nastopom na Premier ligi konec meseca v Nemčiji.

Ervin Salkič in Domen Zidar, ki sta na borišče stopila kot prva, sta v kategoriji kadetov do 57 kilogramov izgubila dvoboje uvodnega kola. Zidar je nastopil še v repasažu, kjer je zabeležil eno zmago. Med mladinci do 68 kilogramov se je zelo dobro boril Luka Perc, ki pa je izgubil zadnja dva dvoboja in pristal na nehvaležnem petem mestu. Ajdin Mujkanovič je v zadnjem delu borbe med mladinci nad 76 kilogramov izenačil rezultat proti madžarskemu predstavniku, vendar je v zadnjih sekundah storil nerazumljivo napako in kaj več od tretjega mesta ni mogel doseči.

Trenerja Miha Kovačič in Aljaž Vesenjak sta bila s prikazanim zadovoljna. Kot pravita, bo podrobnejša analiza pokazala, na katerih segmentih karateja bo potrebno nameniti največ poudarka v naslednjem obdobju.

ZT