četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

V nedeljo ni bilo okužb v Zasavju

Potem, ko je bila sobota z novimi okužbami v Hrastniku spet zelo kritična, v nedeljo v Zasavju niso beležili novih okužb. Iz Doma starejših pa so sporočili, da sta za posledicami okužbe s koronavirusom umrla dva stanovalca doma.

Po 335 testiranjih na novi koronavirus je bilo v nedeljo potrjenih pet novih primerov okužb, v Zasavju niso zabeležili novih. Po podatkih Covid sledilnika je bilo v nedeljo ob 24. uri v Zasavju aktivno okuženih 72 oseb. Še vedno jih je daleč največ v Hrastniku, kar 58, V Trbovljah je 7 aktivno okuženih, v Zagorju štirje in v Litiji trije.

Doslej je korona v Zasavju terjala 4 smrtne žrtve, od tega tri v Hrastniku in eno v Litiji. Okužbo je uradno prebolelo 44 prebivalcev občin v zasavski statistični regiji (Hrastnik 13, Trbovlje 6, Zagorje 8 in Litija 17).

V soboto so v Domu starejših v Hrastniku vzpostavili povečano rdečo cono, kjer so namestili vse okužene stanovalce doma. V občini dodatnih ukrepov niso predpisali. Upajo, da se bo število okuženih začelo počasi zmanjševati.

Savus

Foto: arhiv Savus

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor