Igor Bončina, stečajni upravitelj Medijskih toplic, je izdal dovoljenje za upravljanje kompleksa društvu za šport in rekreacijo Škorpijoni iz Hrastnika. Dovoljenje je začasno, društvo pa lahko zdaj kompleks uporablja za svojo aktivnost, obenem pa je dolžno vzdrževati okolico.
Društvo Škorpijoni, ki ga vodi Dejan Pusovnik, se ukvarja z nogometom, plezanjem, vodnimi športi, samoobrambo, predvsem pa z izvedbo vojaškega simulacijskega športa, pri katerem se udeleženci »streljajo« s plastičnimi kroglicami, imenovanega airsoft.

Stečajni upravitelj se je za izdajo dovoljenja za brezplačen najem kar nekaj časa odločal, saj bi bil ob morebitnih poškodbah kompleksa za škodo odgovoren sam. Člani društva Škorpijoni so v zapuščenih prostorih že prej prirejali tako imenovane borbe v vojaškem simulacijskem streljanju. Ob najemu kompleksa so povedali, da bodo poskrbeli tudi za zavarovanje objekta in preprečili vstop nezaželenim vandalom, ki uničujejo še tisto, kar je od kompleksa ostalo.

Po prvem neuspešnem poskusu prodaje, ko je bil kompleks Medijskih toplic ocenjen na 1,4 milijona evrov, je stečajni upravitelj drugi poskus prodaje napovedal septembra.

ZT

Prejšnji članekUkradel tri žage
Naslednji članekMedveda na obisku