nedelja, 19 maja, 2024

Iz te kategorije

V Luciji šestkrat zlati

Tekme se je udeležilo 429 tekmovalk in tekmovalcev iz 50 slovenskih klubov, med njimi tudi člani Karate kluba Trbovlje. Tekmovalce so vodili trenerji Patricija Bukovinski, Rok Lopan in Miha Kovačič. Vlogo sodnice je opravljala Aida Medič.

Največ, osem, medalj so Trboveljčani osvojili v športnih borbah. V številčni konkurenci so si zlato medaljo priborili Cristina Korpar Žveglič pri deklicah do 40 kilogramov, Denis Šehič pri mlajših kadetih do 40 kilogramov in Kenan Isakovič pri kadetih do 52 kilogramov. Njegov starejši brat Alen Isakovič je poskrbel za četrto zlato medaljo v športnih borbah pri mladincih do 76 kilogramov. Srebrne medalje so osvojili Aljaž Hvala pri dečkih do 45 kilogramov, Marko Markuljevič pri kadetih do 52 kilogramov in Domen Zidar pri mladincih do 61 kilogramov. Bronasto medaljo je osvojila Lara Salkič pri kadetinjah do 47 kilogramov.

V katah posamezno je edino medaljo osvojila Laura Božjak, in sicer bronasto v kategoriji mladink. Tik pod odrom za zmagovalce je ostala Simona Češarek v kategoriji kadetinj. V katah ekipno so Trboveljčani osvojili dve medalji. Lepo presenečenje so pripravili malčki v sestavi Alex Šehič, Matevž Golob in Nik Mrgole, ki so osvojili 1. mesto med osmimi ekipami. Najboljši so bili tudi kadeti v postavi Denis Šehič ter Marko in Uroš Markuljevič.

V skupnem seštevku 1. Pokalne tekme Karate zveze Slovenije so Trboveljčani osvojili 2. mesto med 50 nastopajočimi klubi. Trenerji so bili ob koncu tekmovanja zadovoljni tako z nastopi svojih varovancev kot z enajstimi osvojenimi medaljami, od katerih je bilo kar šest zlatih.

ZT

Isti avtor