Zagorje
Zagorski policisti so v petek popoldan obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer je pijani kršitelj v trgovskem centru žalil uslužbenke, nato tudi policiste. V skladu z zakonom so mu izdali plačilni nalog. V Zagorju so občanu zasegli snov, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo. Analizi bo, če se izkaže, da je res tako, sledil prekrškovni postopek. Ponoči so pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega vozila, ki so mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Ugotovili so, da je vozil pod vplivom alkohola. Zoper njega sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče, odvzeli so mu vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

V soboto so policisti obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari. Oškodovancu je neznani storilec poškodoval lak na več delih parkiranega vozila znamke VW passat. Z dejanjem mu je povzročil za okoli 500 evrov materialne škode. Prijavitelj je ob oddaji predloga za pregon podal tudi izjavo o umiku predloga. Ponoči so policisti obravnavali vinjenega moškega, ki je hodil in ležal ob vozišču s hojo in s tem ogrožal sebe in ostale udeležence v prometu. Policisti so mu izdali plačilni nalog. Obravnavali so še eno kršitev javnega reda in miru – kršitelj je z glasno glasbo motil nočni mir in počitek sosedov. Policisti so kršitelju na kraju izrekli ustrezen ukrep po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Ponoči pa so ustavili še enega voznika, ki so mu odredili preizkus alkoholiziranosti in ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola. Zaradi tega je izgubil vozniško dovoljenje, policisti pa bodo zoper njega na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

Trbovlje

V petek so trboveljski policisti okrog 14. ure obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznica mopeda zaradi vožnje preblizu desnega roba izgubila oblast nad mopedom in skupaj s sopotnikom padla na vozišče. Odredili so ji strokovni pregled na mamila in ji izdali plačilni nalog.

V nedeljo so okrog 19. ure policisti prejeli obvestilo o kaznivem  dejanju grožnje. Zoper storilca, ki ga prijavitelj pozna, so ustrezno ukrepali.

ZT

Prejšnji članekHiša Zotlarjevih obnovljena
Naslednji članekPod drobnogledom vozniki tovornih vozil in avtobusov