V soboto, 1. oktobra so se člani Društva invalidov Hrastnik odpravili na letno ekskurzijo. Tokrat so za cilj izbrali Postojnsko jamo in Predjamski grad. Izletniki, ki so napolnili cel avtobus, so upali na lepo vreme, za dobro družbo pa jih, pravijo, ni bilo strah.
V Postojni jih je presenetila velika množica obiskovalcev pred vhodom v jamo in v nestrpnem pričakovanju so poslušali množico raznoterih jezikov turistov z vseh vetrov. Vožnja z vlakcem je kar prehitro minila, potem pa so se jamo odpravili raziskovat peš. Navdušeni nad mojstrovino narave so si ogledovali, kar je izdolbla Pivka v milijonih let. Dve uri ogleda sta hitro minili in kar precej olajšanja je bilo čutiti po prihodu iz jame, ko so zopet zagledali dnevno svetlobo.

Po malici so se odpravili proti Predjamskem gradu, kjer jih je že pričakovala duhovita vodička. Izvedeli so vse o zanimivi usodi Erazma Predjamskega ter o življenju v tistih časih. Pred čudovito kuliso predjamskega gradu so napravili nekaj fotografij in lačnih želodcev začeli povpraševati po jedači in pijači.

Članom društva ne bo dolgčas niti naslednjo soboto, 8. oktobra. Lahko se bodo namreč pomerili v območnem ekipnem tekmovanju v pikadu.

MT