Letni koncert Moškega pevskega zbora Svoboda Hrastnik je bil v četrtek, 21. aprila 2016, na odru Delavskega doma v Hrastniku. In to še ni vse. Pevci bodo koncertni večer ponovili še danes, v petek. Kot po navadi je bil nastop razdeljen na dva dela, tistega »ta zaresnega« in drugega bolj humornega. Celoten program je povezovala Nina Pader.
Najprej je zbor pod vodstvom zborovodkinje Mateje Škorja zapel devet pesmi:

Kam pa kam fantje drev v vas pojdemo, Vse najlepše rožice, Tri narodne, Zadovoljni Kranjec, Ne diraj moju ljubav (na kitari je pomagal Štefan Kajič), sledil je znameniti Zbor sužnjev iz opere Giussepa Verdija Nabucco ob klavirski spremljavi Marjane Stradar. Prvi del koncerta so zaključili s pesmijo Rada Simonitija Vstajenje Primorske.

V odmoru pred drugim delom koncerta je nastopila etno skupina Nojek s Kozjanskega. V svojevrstnih oblekah in izvirnim pristopom k interpretaciji ljudske pesmi, ki sloni na večglasnem petju, je ta skupina v sestavi harmonika, violina, flavta, harmonika in kontrabas ponudila veliko za oči in ušesa.

In potem so pevci »jagali«. Na odru so ob podpori bogate scenske opreme uprizorili pravi pravcati lovski piknik z nikoli dokončanim golažem. Rdeča nit dogajanja je bil humorno obarvan lovski izpit nadebudne lovske pripravnice. V skeču so nastopili Anton Hočevar, Aleš Laznik, Maks Laznik, Drago Pajnkiher in Joži Hriberšek. Ker takšen dogodek ne more miniti brez vsesplošnega veselja, so vmes donele pesmi kot so : Gozdarjeva hči, Če mene boš izbrala, Lovske laži, Z levo roko pijemo ga lovci, Se ujeti ne pustim, Kjer je glasba, tam smo mi, Na lepih prtičkih. Pevci so peli ob spremljavi instrumentalne skupine Žiga Draksler (harmonika), Štefan Kajič (ritem kitara) in Janez Hameršak (bas kitara).

Publika je bila na koncu navdušena. In kar ni nehala ploskati. Tako, da so se pevci in njihovi gostje ter poslušalci le stežka ločili.

Milko Plahuta

Prejšnji članekDan za spremembe
Naslednji članekPostanite operater elektrarn