sobota, 22 junija, 2024

Iz te kategorije

V gojzarje

Tudi danes Barbara Hanžič Visinski na spletni strani Jamatlona piše o svojih pripravah na Zimski jamatlon. No ja, pa še o čem drugem. Vožnji v službo, pa… no, na koncu tudi o »fuzbalu«. Za pokušino objavljamo seveda le del celotnega pisanja.
»Sinoči mi je pred spanjem potomka brala. Minili so časi, ko sem ob večerih to počela jaz njej, in od poslušanja zaradi težkih očesnih rolet sicer od vsebine nisem prav dosti odnesla, sem pa slišala nekaj o nekom, ki da ker je visoko pel, se ga je daleč slišalo. Nisem neka zasavska Adela, kar pa ne pomeni, da ne brundam. In to še preveč rada. Ne samo v domači banji, in ne samo v avtu za začudeno avdienco v sosednjih vozilih. Tudi in predvsem najpogosteje na delovnem mestu, ne glede na morebitne zdravstvene omejitve kolegov. Mogoče bi si zaradi te obremenitve kdo od sodelavcev prislužil kak dan letnega dopusta več, ampak … Meni je lepo. Po toliko in toliko letih brez vsakršnega nelagodja. Včasih pač vnaprej opozorim, da se spozabim. In danes me je službeni sostanovalec, ki – mimogrede – veliko časa preigra v bendu in se torej spozna na muziko, celo pohvalil, češ da imam lep glas, pa tudi zadenem da kar.

Popoldan gre avto h pralcu, moje noge pa v gojzarje. In proti rudniku. No, vsaj po poteh rudarstva. Živce na pašo in trening za jamo. No, mogoče se zbližam z njo, če bom večkrat hodila po njej. Mislim, nad njo. Vsaj učno pot – tisto na temo rudarjenja – obljubim, da do Jamatlona še par krat prehodim. Pa tudi tekla bi, ne da tega ne zmorem, samo resno se bojim, da kakšen pomemben podatek na markiranih točkah spregledam.« Tako torej Barbara Hanžič Visinski v svojem blogu na www.jamatlon.si.

Organizatorji, snovalci Zasavskega tednika in spletnega časopisa Zasavc.net pa se veselijo, da se je za Zimski jamatlnon prijavilo že 173 jamatloncev.

ZT

Isti avtor