Na Gimnaziji in ekonomski srednji šoli Trbovlje so 15. maja za dijake že tretjič izvedli prireditev GESŠ Trbovlje ima talent. Kot svoj projekt pri predmetu Kreativno podjetništvo so ga organizirale tri dijakinje 2. letnika gimnazije. Najpogumnejši dijaki so se v šolski telovadnici predstavili z izvrstnimi točkami in pokazali svoje talente. Gledalci so si lahko ogledali solo nastope Zinedina Osmanovića, Nike Špajzer, Melihe Zahirović, plesno točko Nike Leskovar in dve skupinski točki zasavskega Oberkrain Banda in Til Banda. Svojo sposobnost javnega nastopanja pa sta pokazala tudi Živa Lisec in Vasja Grošelj, ki sta vodila prireditev.
Nastopajoči so tekmovali v treh kategorijah. Žirija, ki so jo sestavljali profesorji Miroslav Milar, Katarina Bola Zupančič in Mateja Štrovs, se je odločila, da si nagrado za najizvirnejšo točko zasluži plesalka Nika Leskovar, nagrado po izbiri publike je prejel raper Zinedin Osmanović, čestitke za zmago pa gredo Melihi Zahirović, ki je s svojo izvedbo pesmi zasavske skupine Flora in Paris Jutranja rosa očarala prav vse prisotne. Ob zmagi je povedala: »Priti na oder in zapeti nekaj pred profesorji, prijatelji, znanci, je izjemno. Ves strah in trema se takrat, ko stopiš na oder, razblinita. Občutki ob zmagi so neverjetni in jih ni mogoče opisati z besedami!«

Za popestritev dogodka se je zbranim ob zaključku predstavila tudi mlada zasavska rock skupina Warning, ki je na odru »zažigala« z glasnostjo in energijo.

ZT

Prejšnji članekMed člani najboljši gasilci z Lok
Naslednji članekPeta veja oblasti