V družbi ETI Izlake, ki velja za eno vodilnih svetovnih proizvajalk izdelkov, funkcionalnih sklopov in celovitih rešitev na področju zaščite, distribucije in nadzora električnega toka, bodo letos dodatno zaposlovali.
»Letos bomo dodatno zaposlili 50 oseb,« je povedal predsednik uprave ETI Tomaž Berginc, ko se je kot predsednik območne gospodarske zbornice udeležil podpisa memoranduma Partnerstvo za razvoj človeških virov Zasavje. Memorandum sta poleg zbornice podpisala še Zasavska ljudska univerza in trboveljska območna služba Zavoda RS za zaposlovanje.

Glede na to, da se v zadnjih mesecih brezposelnost znižuje po vsej Sloveniji in tudi v Zasavju, pa po besedah direktorice območne službe Zavoda RS za zaposlovanje Lijane Vidic Ristič med ranljivimi skupinami brezposelnih še vedno ostajajo ženske in starejši od 45 let. »Gospodarstvo pri zaposlovanju starejših ni ovira,« je dejal Berginc, »kriza je včasih kazala, da prilike za zaposlovanje ni, ljudje so bili frustrirani, a zdaj so se aktivirali tudi izkušenejši in starejši ter se resno potrudili na trgu dela. Mi to pozdravljamo.«

TPK

Prejšnji članekNa Cankarju eksperimentirali
Naslednji članekZnane so finalistke Slovenske note 2017