1.B DRL – 16. krog

RK Dol TKI Hrastnik – RK Brežice 38:21 (21:10)

Dol pri Hrastniku – 17. 2. 2018. Dvorana Dolanka, gledalcev 100. Sodnika Uroš Murko Uroš in Branko Pirc.

Dol TKI Hrastnik: Seme, Kos; Brilej 6, Klepej 6, Ajdari 3(2), Moljk 1(1), Zobarič 2(1), Pintar 4, Bauerheim 2, Gospodarič 1, Blagotinšek, Hribšek, Ramić, Ribič 1, Jakopič 4, Simončič 8. Trener Aleš Sirk.

Brežice: Jagrič, Kozole, Krivokapič; Ferenčak 2(1), Cerjak J. 2, Tomše J. 1, Tomše M. 3(1), Bogovič, Kovač 7(1), Derenda, Humek 2, Mlakar 2, Cerjak M., Andlovič 2. Trener Ale Kukovica.

Sedemmetrovke: 4(4); 9(3)

Izključitve: 8 minut; 6 minut

Rokometaši RK Dol TKI Hrastnik tudi v nadaljevanju drugega dela prvenstva v 1. B državni rokometni ligi prikazujejo odlične predstave. V domači dvorani Dolanka so v soboto v 16. krogu zanesljivo zabeležili novo zmago in se še utrdili na tretjem mestu in tako obdržali priključek z vodilnimi.

Razen uvodnih nekaj minut, ko so gostje prek svojega najboljšega strelca na tej tekmi Tilna Kovača povedli 1:0 in 2:1, je preostali del srečanja potekal po dolskih notah. Varovanci trenerja Aleša Sirka so tokrat povsem zasenčili goste. Predvsem s hitro in učinkovito igro v napadu ter agresivno obrambo so svojo prednost večali iz minute v minuto. V nadaljevanju se je prepad med njimi samo še večal. Gostje so v 14. minuti zaostajali za šest golov (10:4), v 23. minuti pa je bil rezultat že 15:6. Največ preglavic jim je povzročal Kristjan Simončič, ki jim je že v prvi polovici tekme zabil šest golov, in vratar Žiga Seme, ki je zaklenil svoja vrata, tako da so domači na odmor odšli z visoko prednostjo 11 zadetkov (21:10).

Tudi v drugem polčasu se je nadaljevala dolska premoč, zato je domači trener v zadnji četrtini tekme na klop poslal nosilce igre, priložnost pa so dobili igralci z manjšo minutažo, ki pa so tekmo zanesljivo pripeljali do uspešnega zaključka in rekordne zmage v tej sezoni.

Dolani zanesljivo ostajajo na tretjem mestu, razlika do prvih dveh – Sviša in Škofljice – pa že nekaj krogov ostaja nespremenjena. Naslednjo soboto dolski rokometaši gostujejo v Grosuplju.

Zoran Zore