Tudi Zimski jamatlon 2016 je odlično uspel. Na cilj je prišlo vseh 280 jamatloncev, ki so nastopili skupaj v 79 ekipah. Da so bili nad izkušnjo navdušeni, so potem, ko spet ugledali luč sveta, vsi povedali z nasmeškom na obrazu.
Jamatlonce je v hrastniški vašhavi čakala knapovska malica – krompirjev golaž, nato pa tudi glasbeni koncert zasedbe Vlado Poredoš akustik trio.

Sledila je podelitev nagrad za izvirne nazive, najboljši sredinski povprečni čas in zmago v igri Met bata škornja v kulmkišto. Nagrade so organizatorju pomagali podeliti predsednica Akademije Zasavc leta Ana Režun, ravnateljica STPŠ Trbovlje Marjetka Bizjak, predstavnik RTH Borut Flisek in Perkmandeljc, ki ni varčeval s svojimi štosi.

Naziv Pik as (najbolj izkušen udeleženec) sta si letos prislužila dva najstarejša udeleženca, oba rojena na isti dan: Robert Halzer iz ekipe Rudniške podgane in Milan Martinčič iz ekipe Polčani.

Domfrca (najbolj izkušena udeleženka) je bila Jana Novak iz ekipe SPL 1.

Lerhajer (najmanj izkušen udeleženec) je bil Jaka Kunič iz ekipe Veseli hunti, ki se je Zimskega jamatlona udeležil star rosnih 14 let.

Krajcnga (udeleženec iz najbolj oddaljenega kraja) je bil Klemen Čepar iz ekipe The Pahors, ki se je na Zimski jamatlon pripeljal iz 149,93 kilometra oddaljenega Vremskega Britofa v Divači.

Jamska kura (najbolj simpatična udeleženka) je postala Renata Benegalija iz ekipe Besne.

Luftrajder (najbolj simpatičen udeleženec) je postal Stanko Bebar iz ekipe Forstek 2.

Ohter prtija (najbolj izviren naslov ekipe) so postale Jamske fračke.

Herc šafla (najbolj srčna ekipa) je pripadla ekipi Ne sam 3, štjr krasne.

Dritl kumarati (najbolj tovariška ekipa) so postali Blueberries 1.

Perkmandeljčevo priznanje za najbolj prestrašenega udeleženca  Hoznšajzer je prejela Romana Verbič iz ekipe Mladi levi.

Izbranci so prejeli izvirno priznanje Jamatlona, ki se mu po knapovsko reče hlapc, knjižno pa sezuvalnik in multifunkcijski nahrbtnik oziroma podlogo za fitnes, ki ju podarja Intersport.

V igri Met bata škornja v kulmkišto so zmagali: Gašper Polh (ekipa Special People), Borut Kolarič (ekipa Boka brothers) in Miha Sučić, ki je škorenj metal za svojega očeta Borisa Sučića iz ekipe Stare kosti.

Najboljši povprečni sredinski čas pa so dosegle ekipe  (od najboljše naprej): Kajuh party, Spakovci, Svedri, Slivovke in Ukotours.

Fotogalerija, ki se sproti dopolnjuje, je objavljena na spletni strani www.jamatlon.si.

Partnerji Zimskega jamatlona 2016

Občina Hrastnik, Občina Trbovlje,  Dewesoft, Srednja tehniška in poklicna šola Trbovlje, Radio Center, Thermana Laško,  Eles, Intersport, AGM Nemec, Pivovarna Laško, MOL Slovenija, Avrigo, Vzajemna, Gostilna Pr’Čop Podkum, Spekter Trbovlje, Loparji.si Trbovlje, Strip’s Kandrše, Delavska hranilnica Hrastnik,  Zavarovalnica Triglav, Lekarna Pušnik Trbovlje, Chipolo Trbovlje, Je&Gr Zagorje, IGM Zagorje, RTCZ Hrastnik in K-Mark. Projekt sofinancirata Evropska unija iz evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

ZT

Prejšnji članekJamatlonci prihajajo na cilj
Naslednji članekMiti in dejstva o imunskem sistemu