Kisovški kolesar Primož Roglič, ki se je v zgodovino zapisal kot prvi Slovenec, ki je zabeležil etapno zmago (na eni najbolj zahtevnih etap) na Dirki po Franciji, za nameček pa prvi privozil na vzpon najvišje kategorije, je v dneh po svoji zmagi prejel nemalo čestitk. Ena izmed njih je prišla s samega vrha države – Rogliču je v prav posebnem pismu čestital tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.
»Spoštovani gospod Primož Roglič,« je napisal Pahor, »sprejmite, prosim, moje najbolj navdušene in iskrene čestitke ob Vašem in našem epskem uspehu, Vaš Borut Pahor.«

Pismo pa krasi tudi risbica. Predsednik je pod besedilo narisal klanec, po katerem se vzpenjajo trije kolesarji, na čelu katerih je eden od Rogličevih tekmecev v rumeni, vodilni, majici Chris Froome. Rogla, kot ga je označil Pahor, je daleč pred njimi in se že spušča proti cilju.

Za Rogliča bo jutrišnji dan ponovno naporen. Čaka ga namreč kronometer, v katerem si bo poskušal ponovno prislužiti zmago in – kdo ve – morda še kakšno predsedniško čestitko.

MD