ponedeljek, 27 maja, 2024

Iz te kategorije

Ustvarjali rudarske simbole

Rudarsko muzejsko in etnološko društvo Srečno Zagorje je letos že četrtič pripravilo ustvarjalno delavnico za učence zagorskih osnovnih šol in varovance Varstveno delovnega centra Zagorje. Ti so likovno in literarno ustvarjali na  temo Rudarski simboli in jim poslali 259 izdelkov.
Za učence – ustvarjalce, ki so ocenjevalce z izdelki najbolj prepričali, njihove starše, mentorje in vodstvo šol je društvo 18. maja pripravilo zaključno prireditev v Rudarskem muzeju Zagorje. V kratkem kulturnem programu so nastopili člana skupine Orlek Vlado Poredoš in Bojan Bergant, učenki OŠ Toneta Okrogarja Neža Pirnovar in Ajda Grčar, ki sta recitirali pesmi rojaka, rudarja Maksa Marinčiča in učenka OŠ Ivana Kavčiča Izlake Anja Pišek, ki je po pogovoru s svojo babico napisala in na prireditvi tudi prebrala zelo zanimiv esej o nesreči v rudniku, pri kateri je pred 56. leti v Zagorju zaradi eksplozije metana umrlo 13 rudarjev. Med prireditvijo se je med povabljene prikradel tudi jamski škrat Perkmandeljc, ki pa tokrat za spremembo ni bil preveč nagajiv.

Društvo je vsem povabljenim učencem in varovancem podelilo priznanja in praktične nagrade. Izbrani izdelki bodo tekom leta na ogled tudi v avli Delavskega doma Zagorje.

MMR

Previous article
Next article

Isti avtor