četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Ustanovili holding

»Prepričan sem, da bo holding GlobalGlass postavil temelje za dolgoročno rast in razvoj Steklarne Hrastnik tudi v prihodnje. Dobri poslovni rezultati, rast povpraševanja in dejstvo, da so skoraj vse linije za pol leta naprej že zasedene, potrjujejo ambiciozne strateške načrte po širitvi proizvodnih zmogljivosti,« je ob tem povedal generalni direktor Steklarne Hrastnik Peter Čas.

V naslednjih šestih mesecih bo ključno vlogo svetovalca pri vzpostavitvi holdinga igral Andrej Božič, ki je tlakoval pot sanacije in reorganizacije Steklarne Hrastnik. Iz osebnih razlogov ni sprejel funkcije predsednika izvršnega odbora holdinga, bo pa vpet tudi v aktivnosti, vezane na postavitev novega podjetja na Poljskem.

Steklarna Hrastnik je imela v prvem kvartalu letošnjega leta 15,2 milijonov evrov celotnih prihodkov, kar je dva odstotka več od načrtovanih, dobiček pred davki pa je znašal 1,9 milijona evrov, kar je dobrih 40 odstotkov več, kot so načrtovali. Svoje proizvodne kapacitete imajo zasedene do zadnjega kvartala letošnjega leta.

ZT

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor