torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Usposabljajo se v Zasavju

V Zagorju od 23. do 27. avgusta poteka 24. mednarodni tabor reševalnih psov, ki ga v tem letu organizira Kinološko društvo Zagorje. Tabora se bo udeležilo 230 vodnikov reševalnih psov iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške, Italije, Švice, Madžarske, Srbije, Rusije, Danske, Češke, Slovaške, Nizozemske in Romunije. Razdeljeni bodo v 22 skupin, ki jih bodo vodili usposobljeni inštruktorji Enote reševalnih psov Slovenije. Vodniki se bodo skupaj s psi usposabljali za iskanje pogrešanih oseb na ruševinah in na območjih iskanja v naravi.
Udeleženci bodo nastanjeni na območju Kinološkega društva Zagorje, njihove aktivnosti pa se bodo odvijale na deloviščih po celem Zasavju. Zbrali so se v sredo, 23. avgusta, v četrtek so otvorili tabor, danes, 25. avgusta pa začenjejo z aktivnostmi, ki se bodo nadaljevale do nedelje.

Danes so o taboru spregovorili tudi na novinarski konferenci, na kateri so spregovorili predsednik KD Zagorje Alojzij Klančišar, sekretarka KD Zagorje Maja Rozman in namestnik predsednika Enote reševalnih psov Slovenije Marko Bručan.

Kinološko društvo Zagorje je v Zagorju že pripravilo tabor usposabljanja vodnikov leta 2015, ko je praznovalo svojo 40-letnico delovanja.

ZT

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor