Preteklo soboto so se člani Karate kluba Trbovlje udeležili dveh turnirjev. V Žalcu je potekal 14. Pokal Žalca, na katerem je nastopilo več kot 400 tekmovalcev iz treh držav, v hrvaški Virovitici pa je nastopilo več kot 600 tekmovalcev iz 9 držav.
V Virovitici so nastopili bolj izkušeni tekmovalci Karate kluba Trbovlje: Urša in Barbara Haberl, Domen Zidar, Luka Ferlin, Luka Perc, Stefan Joksimovič in Ajdin Mujkanovič. Vodila sta jih trenerja Tim Žlak in Miha Kovačič. Prvi mesti sta osvojila Barbara Haberl med mladinkami do 53 kg in Stefan Joksimovič med mladinci do 76 kg. Drugo mesto je med kadetinjami do 54 kg osvojila Urša Haberl. Tretje mesto sta dosegla Luka Perc med mladinci do 68 kg in Ajdin Mujkanovič v kategoriji nad 76 kg. Peti mesti sta osvojila Domen Zidar med kadeti do 57 kg in Luka Ferlin med mladinci do 68 kg.

V Žalcu so z izjemo Ervina Salkiča in Blaža Hribovška nastopili neizkušeni tekmovalci, ki so opravili prve tekmovalne korake na turnirjih izven Trbovelj. Ekipo so še sestavljali Cristina Korpar Žveglič, Zoja Vrtovšek, Lara Salkič, Paris Kočevar, Jure Krajnc, Matija Trošt Čebela in Amar Zukanovič. Vodila sta jih trener Edin Salkič, ki mu je pri vodenju mladih tekmovalcev pomagal Blaž Hribovšek. Sodniško vlogo je opravljala Aida Parič. Najboljše sta se odrezala Cristina Korpar Žveglič s tretjim mestom v športnih borbah malčic do 35 kg in Blaž Hribovšek z drugim mestom med člani do 60 kg. Tik pod stopničkami je ostala ekipa deklic v katah v sestavi Zoja, Lara in Paris ter Jure v kategoriji malčkov do 35 kg.

Naslednji vikend bo v Laškem potekal Svetovni pokal za člane, kjer bo nastopilo več kot 500 tekmovalk in tekmovalcev iz 40 držav sveta, del spektakla bo tudi trboveljski klub z udeležbo tako po tekmovalni kot organizacijski plati. Od Trboveljčanov bosta v nedeljo nastopila Sabina Fazlič in Blaž Hribovšek.

MK

Prejšnji članekIrish open
Naslednji članekPriplesali visoka mesta