V soboto, 18. marca, so se trboveljski karateisti v Velenju na prvem mednarodnem turnirju Rudar Velenje open 2017 pomerili s konkurenco. Na turnirju je nastopilo 300 tekmovalcev iz šestih držav. Karate klub Trbovlje so zastopali Žana Dolenc Čučnik, Lara Salkič, Jure Krajnc, Timi Korpar Žveglič in Kenan Isakovič. Vodila sta jih trenerja Edin Salkič in Miha Kovačič.
Vsi Trboveljčani so nastopali v športnih borbah. V kategoriji deklic nad 40 kilogramov je tretje mesto osvojila Žana Dolenc Čučnik, prav tako tretja je bila v kategoriji mlajših kadetinj do 40 kilogramov Lara Salkič. V finalu pa sta morala Jure Krajnc v kategoriji dečkov do 35 kilogramov in Kenan Isakovič med mlajšimi kadeti do 40 kilogramov priznati premoč nasprotnikov iz Bosne in Hercegovine. Oba sta si priborila drugo mesto.

Osem Trboveljčanov se je ponovno odzvalo povabilu Karate kluba Potoci Pljevlja in 17. marca nastopilo na 13. mednarodnem karate turnirju Pljevlja open 2017 v Črni gori. Turnirja se je udeležilo 400 tekmovalk in tekmovalcev iz osmih držav. Karate klub Trbovlje so zastopali Ervin Salkič, Domen Zidar, Ajdin Mujkanovič, Luka Perc in Sabina Fazlič. Vodil jih je trener in predsednik kluba Bogdan Simerl. Na tekmovanju je sodila Aida Medič. Na turnir je karateiste peljal Gašper Klopčar.

Vsem petim Trboveljčanom je uspelo osvojiti medaljo. Udeleženca februarskega evropskega prvenstva v bolgarski Sofiji, Mujkanovič in Zidar, sta se uvrstila v finale, kjer pa je slabši finalni nastop obema onemogočil zmago in jima prinesel srebrno medaljo. Smolo je imel Salkič, ki mu je nasprotnik v borbi s premočnim in nekontroliranim udarcem onemogočil nastop v finalu in je tako končal tekmovanje na tretjem mestu. Zlati medalji sta si priborila Fazličeva in Perc. Mujkanovič, Zidar in Perc so nastopili še v ekipni konkurenci športnih borb, kjer so po zmagi v polfinalu klonili v finalu ter tako osvojili še eno srebrno medaljo. Na poti domov so si karateisti v Bosni in Hercegovini ogledali Sarajevo.

JS

Prejšnji članekOrmožani premočni
Naslednji članekRudar uspešen v napeti končnici