Pretekli vikend je v Banja Luki potekal 7. Mednarodni karate turnir ” Grawe Energija Cup 2019″, kjer se je pomerilo več kot 1100 tekmovalk in tekmovalcev iz 10 držav. Karate klub Trbovlje so zastopali Eva Kolander, Cristina Korpar Žveglič, Simona Češarek, Lara Salkič, Aljaž Hvala, Tilen Grivec ter trenerja Miha Kovačič in Edin Salkič.

V katah je pri kadetinjah nastopila Simona Češarek in končala tekmovanje v prvem krogu. V športnih borbah so člani trboveljskega kluba osvojili dve medalji, in sicer Cristina Korpar Žveglič srebrno pri dvanajstletnicah nad 50 kilogramov ter Tilen Grivec, ki si je priboril bron pri dvanajstletnikih nad 52 kilogramov. Nehvaležno peto mesto je zasedla Eva Kolander pri trinajstletnicah do 54 kilogramov. V prvem krogu sta tekmovanja končala Lara Salkič pri kadetinjah nad 54 kilogramov in Aljaž Hvala pri dvanajstletnikih do 52 kilogramov.

Naslednji vikend čaka Trboveljčane nastop na mednarodnem turnirju »Ljubljana Open«, kjer so lansko leto osvojili pokal za najuspešnejši klub med 106 udeleženimi klubi.

JS

Foto: arhiv KK Trbovlje