Komaj dva meseca novega koledarskega leta minevata, pa se je sezona glasbenih in plesnih tekmovanj ter revij razmahnila. Pred zimskimi počitnicami so učenci in učenke Glasbene šole Trbovlje uspešno opravili s predtekmovanji za državna tekmovanja, zelo uspešni pa so bili tudi na mednarodnih.

Foto: arhiv GŠ Trbovlje

Že januarja so se tradicionalno 5. srečanja orffovih skupin slovenskih glasbenih šol v Mariboru udeležili člani dveh orffovih skupin pod mentorstvom Tanje Božiček Simnovčič in Barbare Černe.

Plesalci in plesalke oddelka sodobnega plesa pod mentorstvom Kim Kern Kukovič so se udeležili predtekmovanja za Regijsko tekmovanje, izbor za 28. državno tekmovanje mladih plesnih ustvarjalcev Opus 1. Od štirih plesnih duov in dveh solističnih točk sta se v zelo množični in hudi konkurenci naprej na državno tekmovanje uvrstila dva plesna dua: Tilen Stošicki in Tiana Kusić v kategoriji XXS ter Maša Neja Golob in Tea Prvulovič v kategoriji XS. Že 7. marca se bodo predstavili v KC Španski borci v Ljubljani.

Prav tako je bil na 23. predtekmovanju za 49. TEMSIG državno tekmovanje mladih slovenskih glasbenikov uspešen Matevž Vozelj, trobenta, v 1.b kategoriji. Z mentorjem Erikom Šemrovom in korepetitorko Urško Meglič se že pripravljajo na državno tekmovanje, ki bo v Ormožu 5. marca.

Foto: osebni arhiv

So se pa na 9. mednarodnem tekmovanju pianistov Ivan Rijavec v Rogaški Slatini zelo uspešno predstavili trije pianisti v kategoriji najmlajših: Nejc Krajnc in Samo Knific pod mentorstvom Amne Ekinović ter Lucija Smodiš z mentorjem Gabrom Drobničem. Vsi trije so prejeli zlato plaketo in medaljo.

O uspehih trobilcev na mednarodnem tekmovanju Davorin Jenko v Beogradu ter violinistke Vesne Zupančič na mednarodnem tekmovanju violinistov Sonus op. 29 v Hrvaškem Križevcu, pa bomo poročali naknadno. Za vse bomo seveda stiskali pesti, saj mladi umetniki vlagajo ogromno časa in energije v igranje instrumentov in ples.«

PR objava