Mladi slovenski smučarji so se v januarju najprej pomerili na regijskih preizkušnjah v veleslalomu  in slalomu za pokal vzhodne regije. V avstrijskem Weinebenu je na dveh veleslalomih Tinkara Dolanc zasedla 3. in 4. mesto. V Črni na Koroškem je bila Tinkara prav tako tretja in četrta na dveh slalomih, ter dvakrat tretja na veleslalomih.

Foto: arhiv Smučarsko društvo Trbovlje
Foto: arhiv Smučarsko društvo Trbovlje

Sredi januarja so sledile že državne tekme za pokal Rauch. Na Krvavcu je mlada Trboveljčanka v slalomu odstopila v drugem teku, v veleslalomu pa je bila šesta. Z dobrimi vožnjami se je uvrstila v ekipo, ki je Slovenijo zastopala na mednarodni tekmi v legendarnem Kitzbuehlu. V sredo, 20. januarja, se je slovenska ekipa šestih tekmovalcev (treh dečkov in treh deklic) udeležila ekipne tekme v slalomu in veleslalomu, na kateri je sodelovalo deset držav. Ekipa je korajžno in uspešno opravila s progo v Kitzbuehlu ter se uvrstila na izvrstno tretje mesto, pred njimi sta bili le obe domači ekipi Avstrije.

Tinkara Dolanc je dijakinja prvega letnika športnega oddelka Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje ter članica Smučarskega društva Trbovlje. Kot kategorizirana tekmovalka Smučarske zveze Slovenije tekmuje v alpskem smučanju že sedem let. Letos zadnjo sezono tekmuje v otroški kategoriji kot starejša deklica.

ZT