V Trbovljah se je v soboto, 7. januarja, 338 tekačev pomerilo na teku Knap trail. Pomerili so se na 16, 30 in 51 km dolgih progah in zmagali. Vsi po vrsti in vsak zase.

Na najtežji preizkušnji na 51 km sta bila zmagovalca Knap traila Ivan Hrastovec in Martina Klančnik Potrč (On Running Slovenia). Med moškimi je drugo mesto zasedel Janez Klančnik (On Running Slovenija), tretje pa Nejc Blatnik (KGT Papež Kamnik). Med ženskami pa je bila druga Tajda Knafelj (Sportina Žiri), tretja pa Nataša Robnik.

Na 30 km progi je med moškimi slavil Daniel Vinco (Italija, Bombe Atomice) pred Alešem Žontarjem in Urbanom Lavrenčičem (oba ŠD Nanos Podnanos). Med ženskami je zmagala Katarina Pišotek pred Michelle Hassel (Nemčija, Bergziegenhd) in Urško Ahac.

Na najkrajši progi (16 km) je bila najhitrejša tekačica Dominika Ahačič (Gibit) pred Nastjo Mihelčič in Majo Laznik (Union VR Fahrradprofi.at). Med moškimi je bil najhitrejši Timotej Bečan pred Miranom Cvetom (KGT Papež. Scott) in Klemnom Žnidarjem (KGT Papež Kamnik). Na tej trasi so tekmovale tudi dvojice. Najhitreje sta ciljno črto prečkala Tim Seničar in Nejc Dolanc (Rondo Hrastnik) pred Domnom Kirbišem in Alešem Gorencem (Hrastniška dvojka) ter Kristino Kržišnik Gnezda in Timotejem Gnezdo (Tabakou grič).

Tekmovali so tudi najboljši slovenski gorski in trail tekači. Največ udeležencev se je odločilo za tek na kratki progi, ki je bila kljub »le« 16 km prav tako zahtevna za dobro pripravljene udeležence. Premagati so morali precej  razgibane poti s precejšnjo višinsko razliko. Vendar je tek po zasavskih hribih tudi svojevrstna pozitivna izkušnja, saj je Zasavje na vrhu precej drugačno kot v dolini. Prireditev je povezala vse tri zasavske občine. Tekmovalci so prišli iz desetih držav (Slovenija, Italija, Avstrija, Hrvaška, Črna gora, Madžarska, Nemčija, Romunija, Poljska in Irska).

Prireditev je organiziralo Športno društvo Sportiva. Knap Trail sta z ekipo obudila Anja in Iztok Deželak. Ob zaključku so bili lahko zadovoljni tako organizatorji kot tekači. Ti so  startali v soboto zjutraj izpred Doma Svobode v Trbovljah. Okrepčevalne postaje so pripravili v Planinski vasi, na Kalu (planinski dom), Podmeji, na Sveti Planini (planinski dom), na Čemšeniški planini (planinski dom) in zavetiščni hišici na Znojilah.

Savus

Foto: fb Knap Trail/Grega Valančič


 

Prejšnji članekNa današnji dan: Anton Gnus
Naslednji članekNove podporne osebe