Po dolgi »koronapavzi« se avtorica Maja Horvat vrača v »svoj Žalec«. Dom II. slovenskega tabora Žalec bo namreč v četrtek, 1. oktobra, ob 18. uri, v avli gostil predstavitev ljubezensko-erotičnega romana v dveh delih Usodna modrina. Izdala ju je založba Dobri skupaj iz Hrastnika.

Maja Horvat v zadnjih mesecih ni počivala. Poleg obeh delov Usodne modrine bo v Žalcu predstavila tudi svoj najnovejši roman, ki je zaenkrat dostopen le v elektronski obliki, Želim si postati ptica. Vsi romani so izšli v manjši založbi Dobri skupaj iz Hrastnika.

Avtorica zaradi epidemiološkega stanja v državi še ni mogla predstaviti ne 2. dela romana Usodna modrina, ki je sicer izšel konec leta 2019 in katerega so bralci že našli in vzljubili, ne najnovejšega romana Želim si postati ptica, ki bo bralce presenetil s svojo drugačnostjo, saj se bodo tokrat srečali z ljubezenskim mladinskim romanom. Tokrat bo spregovorila o vseh treh knjigah in svojem ostalem delu.

Za glasbeno popestritev bo poskrbel vedno originalen in zabaven celjski kantavtor Samo Horvatič, z avtorico pa se bo pogovarjala voditeljica, organizatorka dogodkov in osebna trenerka Barbara Pirh. Dogodek pripravljajo Maja Horvat, ZKŠT Žalec, Dobri skupaj in MAJ.universe.

Usodna modrina 2. del

Po tem, ko smo v 1. delu Usodne modrine spoznali neizkušeno, a živahno najstnico Petro, ki s svojimi prijateljicami neko usodno poletje obišče angleško podeželje Cornwalla, kjer spozna družino Warnner, o kateri je sanjala, z njo pa tudi nadutega in hudičevo privlačnega mladega grofa Jasona, s katerim se zaplete v  izredno zapleteno in vroče razmerje, v 2. delu spoznavamo že zrelejšo in bolj odraslo Petro.

Ko se je Petra po norem poletju v Angliji vrnila domov, jo je po začetnih pretresih čakalo relativno običajno življenje mlade ženske. Celo zaljubila se je v prijetnega in čednega slikarja. Vendar tisto usodno poletje, ki ga je preživela z Jasonom, jo je za zmeraj zaznamovalo in nekega dne, ko se je prikazala priložnost, se je vrnila v Cornwall.

Je zaradi strasti in spominov vredno zapustiti varni pristan v objemu ljubljenega? Je bolje izgoreti v veličastnem plamenu ali se za vedno greti ob nežni žerjavici? In kaj v resnici sploh je ljubezen? Petra bo odgovore morala poiskati, da bo našla sebe.

Želim si postati ptica

Danijela je majhna deklica, ki si bolj kot vse drugo želi poleteti in postati ptica. Ptice tako postanejo njene prve prijateljice. A vsaka deklica odraste in tudi Danijelo čaka težka pot na poti do zrelosti, posuta s težavnimi sošolkami, neuslišanimi ljubeznimi, neštetimi vprašanji o sebi in svetu ter z majhnimi dogodivščinami, ki jih po svoje doživlja prav vsak mladostnik.

Kar dela Danijelino pot morda malce drugačno od nekaterih, so njeni zvesti prijatelji, pri katerih se pogosto sprašujemo, kje je meja med prijateljstvom in ljubeznijo, ter njena ljubeča družina, katera jo bo vedno pripravljena stisniti v tesni objem, četudi bo včasih samo to tisto, kar ji bodo lahko podarili.

Bo Danijela na koncu poletela in kako bo spoznala mejo med prijateljstvom in ljubeznijo, pa bomo lahko izvedeli le, če se bomo z njo podali na to zahtevno, a tako čarobno pot k odraščanju.

Savus

Foto: osebni arhiv