Enako, kot se spreminja posameznik, se je skozi leta spreminjala podoba Doma na Tereziji, kjer danes stanuje, vključno s stanovalci enote v Preboldu, že okoli 400 oseb, za katere skrbi okoli 200 zaposlenih, 14 javnih delavcev, ki se jim večkrat pridružijo prostovoljci in svojci. Pohvalijo se s stopetdesetimi obiski dnevno. Obiskovalci obiščejo stanovalce in jim polepšajo dan ter krajšajo čas. Slavnostna govornica, direktorica DUFS, Danica Hren, je nagovorila zbrane na praznovanju, se pohvalila s pridobitvami v domu, kamor šteje tudi prenova avle in povezava z jedilnico, da ne bo več vreme ovira za pripravo prireditev. Posebej je poudarila, da zaposleni, svojci, prostovoljci in številni obiskovalci vseh generacij, pomagajo popestriti življenje stanovalcev doma. Medgeneracijsko sodelovanje je zelo pogosto, saj se pri njih oglasijo in z njimi družijo tako otroci iz vrtcev, osnovnih šol, pa tudi dijaki Gimnazije in ekonomske srednje šole, učenci glasbene šole, pevci, instrumentalisti … Da se poveselijo, je dober vsak »uržah«.
Ob jubileju so stanovalcem in zaposlenim čestitali Kristjan Dolinšek, v imenu Občine Trbovlje, Janez Malovrh, predsednik Društva upokojencev Trbovlje, v imenu stanovalcev DUFS se je Edi Urajnek zahvalil vsem zaposlenim, direktorici in vsem, ki se z njimi družijo.

Na praznovanju so nastopili učenci Glasbene šole Trbovlje,  otroci  iz vrtca Mojca, domski pevski zborček Nohtšiht, pod vodstvom Lee Hlebec, dijakinji GESŠ, Katarinski fantje, učenci osnovne šole Tončke Čeč, pevke Društva upokojencev Trbovlje, pod vodstvom Nande Guček, ob spremljavi harmonikarja Francija Vrtačnika, mažoretke, moška vokalna skupina Un ‘s Trboul. Za tehnično podporo je poskrbel ansambel Ping pong.

Tudi tokrat ni manjkalo slastnega prigrizka, peciva in pijače. Veselemu druženju sta prispevala glasbeno podlago harmonikar  Franci Vrtačnik in violinist Melhior Herzog.

Sončno popoldne, veselo razpoloženje je dodalo svoj kamen v mozaik, ki nastaja vsak dan in kaže zgodbe, ki jih piše življenje vseh v domu. Prisotni so izrazili upanje, da bodo pozitivne misli in dobri načrti še naprej pripomogli k lepšemu tretjemu življenjskemu obdobju.

Irena Vozelj