ponedeljek, 20 maja, 2024

Iz te kategorije

Ursus prihaja

Festival bodo odprli v petek, 20. julija, z izjemno zanimivim koncertom. Trije odlični glasbeniki se bodo predstavili na koncertu sLOVEnski Impro. Glasbeniki so prvič spontano skupaj zaigrali ravno na koncertnem skednju domačije Medved. Bilo je sredi noči in preskočila je iskrica (glasbena…kajenje prepovedano!). Koncertrirali bodo Tina Mauko (priznana slovenska pianistka, skladateljica, improvizatorka in performerka), Jure Tori (harmonikar in komponist, senzibilen ustvarjalec čudovitih glasbenih vzdušij, edinstvenega glasbenega sloga in karizmatičnega izraza) in Marko Zupan (flavtist s pestro mednarodno kariero kot solist, komorni partner, orkestrski glasbenik, improvizator, aranžer in profesor).

Na drugem koncertu Simfonija Remix, ki bo v petek, 10. avgusta, bodo poslušalci verjetno prvič v teh krajih slišali Mozartovo Praško in Beethovnovo Prvo simfonijo. Zahvala gre predvsem njunemu sodobniku Johannu Nepomuku Hummlu, ki je simfoniji priredil za komorno zasedbo.

Zadnji koncert petega Mednarodnega glasbenega festivala Ursus bo koncert RusiЯ, ki bo obiskovalce ovil v zvoke romantične Rusije devetnajstega stoletja. Na svoj račun bodo prišli ljubitelji pihalnih inštrumentov in klavirja. Koncert se bo odvil v petek, 17. avgusta.

MP

Isti avtor