sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Urša Haberl zmagala v svetovnem pokalu

Barve Karate kluba Trbovlje je zastopalo kar devet tekmovalcev: Urša in Barbara Haberl, Ervin Salkič, Domen Zidar, Luka Ferlin, Luka Perc, Ajdin Mujkanovič, Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek. Vodila sta jih trenerja Miha Kovačič in Bogdan Simerl.
Svetovna Karate zveza (WKF) je pred prvenstvom organizirala trening kamp, ki so se ga v lastni režiji udeležili sestri Haberl, Joksimovič in Hribovšek. Treninge so vodili današnji in nekdanji najuspešnejši karateisti sveta. Preostala sedmerica se njim je pridružila pred tekmovanjem.

Na tekmovanju je Urša Haberl nastopila odlično. Po vrsti je premagala Ukrajinko, dve predstavnici Bosne in Hercegovine ter v polfinalu lansko zmagovalko svetovnega pokala iz Hrvaške. V finalu je premagala predstavnico Rusije z rezultatom 3:2 in slavje v trboveljskem taboru se je lahko začelo. Le korak do medalje je ostal Zidar, ki je v prvih treh krogih premagal Rusa, Italijana in Danca. Nato sta sledila dva poraza, v polfinalu proti Italijanu in v borbi za tretje mesto proti domačinu. Tako je osvojil nehvaležno, a vseeno odlično, peto mesto. Salkič ni imel svojega dne in je izgubil v prvem krogu proti predstavniku Danske.

V nedeljo so nastopili mladinci in mlajši člani. Za ponovno veselje je poskrbela Barbara Haberl, ki je v prvih dveh krogih premagala predstavnici Danske in Norveške, sledil je poraz proti Kitajki, ki pa se je uvrstila v finale ter tako omogočila Barbari nastop v borbah za bronasto medaljo. Barbara se je odlično pripravila za repasažni borbi in premagala Italijanko in Srbinjo ter si tako zagotovila bronasto medaljo. Da so bile njene borbe v Umagu res odlične nam pove skupen rezultat doseženih in prejetih točk, ki je bil kar 19:2 v prid Barbare. Ostalim fantom se nastopi niso izšli po pričakovanjih in željah, tako da ni nobeden dosegel vidnejšega rezultata.

Trboveljska ekipa je v Umagu ostala še dodatni dan, kjer so za nagrado dan preživeli v vodnem parku Istralandia. To so si zaslužili, saj z medsebojno podporo in spodbujanjem dokazujejo, da so prava ekipa. Za super uspeh trboveljskih tekmovalcev gre velika zasluga tudi glavnemu trenerju Mihi Kovačiču, ki je s pomočniki tekmovalce pripravil tako dobro, da so v ključnih trenutkih dali vse od sebe.

JS

Isti avtor