Od 1. do 4. julija je v Poreču potekal Svetovni pokal za mlade v karateju. Udeležilo se ga je več kot 2000 tekmovalk in tekmovalcev iz 52 držav sveta. Med njimi tudi dva člana Karate kluba Trbovlje Urša Haberl in Domen Zidar, ki sta zastopala slovensko reprezentanco. Svetovnega pokala se je udeležil tudi predsednik trboveljskega kluba Bogdan Simerl.

Urša Haberl je v kategoriji mlajših članic do 55 kilogramov osvojila bronasto medaljo. V prvih dveh krogih je brez izgubljene točke premagala Latvijko s 3:0 in Italijanko s 4:0. V tretjem krogu je bila s 4:0 boljša Brunorijeva, ki je z uvrstitvijo v finale Urši omogočila boj za tretje mesto. Najprej je Urša premagala Makedonko z 8:2. Borba za bronasto medaljo je bila najbolj napeta. Ukrajinka je večji del vodila z 2:0, v zadnjem delu borbe pa sta Urši uspela dva nožna udarca v glavo in zmaga s 6:2 ter s tem tretje mesto. To je Uršina že tretja medalja iz svetovnih pokalov.

Svetovnega pokala se je udeležil še Domen Zidar pri mlajših članih do 67 kilogramov, vendar ga je reprezentant Azerbajdžana premagal v prvem krogu.

Avgusta ste prav Urša in Domen odpravljata na evropsko prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane, ki bo na Finskem.

Jernej Simerl

Foto: Karate klub Trbovlje


 

Prejšnji članekPoškodovani osebni vozili
Naslednji članekPoletje v MC Zagorje ob Savi