sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Urša Haberl prva na svetu

Da gre za izjemen rezultat pove dejstvo, da gre za sploh prvo uvrstitev katerega predstavnika Slovenije na sam vrh svetovne lestvice. Za točkovanje se štejejo rezultati, doseženi na uradnih tekmovanjih Svetovne karate zveze (WKF). V zvezo je sicer vključenih 192 držav, s čimer se lahko pohvali zelo malo športov na svetu. Urša ni osamljena članica KK Trbovlje, ki kroji vrh lestvice, na odličnem devetem mestu je Stefan Joksimovič v športnih borbah mladincev do 76 kilogramov ter na trinajstem Barbara Haberl v športnih borbah mladink do 53 kilogramov.
Na zasedanju skupščine Mednarodnega olimpijskega komiteja v Riu so soglasno potrdili, da je karate končno postal olimpijski šport, ki bo vključen v program olimpijskih iger v Tokiu leta 2020. »S tem so se uresničile dolgoletne želje in sanje milijone karateistov po vsem svetu. In te sanje lahko s temi uvrstitvami na svetovni lestvici sanjamo tudi mi,« je v sporočilu za javnost zapisal tajnik Karate kluba Trbovlje Jernej Simerl.

Uršino odlično uvrstitev so na svojevrsten način proslavili tudi njeni sošolci, dijaki 2. letnika športnega oddelka splošne gimnazije GESŠ Trbovlje.

ZT

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor