Od petka do nedelje (22. do 24. septembra) poteka v Tirani v Albaniji Balkansko prvenstvo za člane in veterane, kjer nastopa 294 tekmovalk in tekmovalcev iz 11 držav. Slovenijo na prvenstvu zastopa 21 reprezentantov, med njimi tudi članica Karate kluba Trbovlje Urša Haberl.

Urša Haberl je nastopila že prvi dan prvenstva in to odlično. V prvih dveh krogih je brez izgubljene točke premagala Hatigje Zejnullah iz Kosova s 4:0 in Srbkinjo Lidijo Trmčić z 2:0. Sledilo je polfinale proti stari znanki Anji Jović iz Črne gore. Pri vodstvu nasprotnice z 2:1 je Urša izvedla nožni udarec v glavo, ki pa je bil žal premočan. Jovićeva ni mogla nadaljevati z borbo, sodniki pa so Uršo diskvalificirali. Po grenkem porazu se je Urši uspelo zbrati in je v borbi za bronasto medaljo premagala Turkinjo Dicle Beyazit s 3:2 ter tako poskrbela za veselje v slovenski reprezentanci.

To je Uršina četrta medalja iz balkanskih prvenstev, prva članska in prva trboveljska članska balkanska medalja v posamezni konkurenci.

Jernej Simerl

Foto: KK Trbovlje


 

Prejšnji članekKauzer deseti
Naslednji članekPercl Seručnik bronast na DP