Na 25. mednarodnem karate turnirju Grand prix Croatia 2016 je nastopilo 1.650 tekmovalk in tekmovalcev iz 23 držav. Trboveljske barve so zastopali: Urša in Barbara Haberl, Domen Zidar, Ajdin Mujkanović, Stefan Joksimović, Blaž Hribovšek in Žiga Šantej. Vodila sta jih trenerja Miha Kovačič in Jernej Simerl.
Urša Haberl je v Samoboru začela svoj prvi nastop za trboveljski klub zmagovalno. Vse svoje nasprotnice je premagovala z veliko razliko, za vstop v finale je premagala celo aktualno svetovno prvakinjo, Hrvatico Jeleno Pehar. V finalni borbi je ves čas vodila potek borbe, malo pred koncem pa je bolgarski reprezentantki uspelo povesti in borba se je končala z 1:0.

Trboveljčanom ni uspelo osvojiti medalje v Samoboru od leta 2013. Za drugo, bronasto, je poskrbel Blaž Hribovšek. Blaž se že dolgo ni boril tako dobro, zato je bil skupaj s trenerji vesel uspeha. Zelo dobro je nastopil še Stefan Joksimović, ki je zmagal v dveh borbah. Tudi ostali tekmovalci niso razočarali s svojimi nastopi, vendar so bili tokrat njihovi nasprotniki boljši že v prvem kolu.

Z novim letom sta iz Karate kluba Hrastnik v trboveljski klub prestopili sestri Urša in Barbara Haberl, trenutno eni najboljših slovenskih karateistk v svojih starostnih kategorijah. Obe sta poleg Blaža Hribovška in Stefana Joksimovića tudi zanesljivi potnici na letošnje mladinsko evropsko prvenstvo na Cipru. »Za njune prve korake v karateju in kvalitetni rasti je zaslužen hrastniški trener Bojan Pižmoht. Njun prestop bo vsekakor velika pridobitev za trboveljski klub, tako na tekmovalnem področju, kot na kvalitetnem sparingu na samih treningih,« je ob prestopu povedal predsednik trboveljskega kluba Bogdan Simerl.

ZT

Prejšnji članekSprejem pri županji
Naslednji članekKam s povoženim mačkom?