Uroš Zupan. Foto: osebni arhiv UZ
Uroš Zupan. Foto: osebni arhiv UZ

Trboveljčan Uroš Zupan, sicer pomočnik direktorja Rekreacijsko turističnega centra (RTC) Krvavec, je postal ime tedna na Valu 202. Zupan je namreč pobudnik vseslovenske akcije Šolar na smuči, s katero želi otrokom približati sneg in zabavo. Ob svetovnem dnevu snega, 15. januarju, so tako v okviru akcije v petih smučarskih središčih po Sloveniji omogočili  otrokom brezplačno smučanje, omogočajo pa tudi brezplačno šolo smučanja za 100 otrok. Akcija poteka že tretje leto.

»Akcija šolar na smuči je bila osnovana na ideji, da ponovno oživimo smučanje med otroki, saj trendi kažejo, da vedno manj otrok smuča, mnogi pa si tega lepega športa ne morejo več privoščiti,« je povedal Uroš Zupan. »Zato me neizmerno veseli, da je pobuda v treh letih dosegla tako velik odziv in da vsako leto omogočimo smučanje večjemu številu otrok. Izbor ime tedna kaže, da smo na pravi poti. Naj še poudarim, da je za uspešnost akcije zaslužna celotna ekipa, ki sodeluje v projektu, in naziv ime tedna pripada vsem. Ko vidimo nasmeh in srečo na otroških obrazih, je ves naš trud poplačan. Prepričani smo, da je mladim treba dati priložnost in naš cilj je, da bi v naslednjih letih dali priložnost celi generaciji desetletnikov. Vsekakor pa takšnega projekta ne bi mogli izvesti brez finančne in materialne podpore podjetij, ki že tretje leto verjamejo v projekt in skupaj z organizatorji omogočijo brezplačen voden smučarski dan prek 2500 otrokom, večina njih pa tudi po njihovi zaslugi sploh prvič stopi na smuči«

Uroš Zupan je lani že drugič zapored organiziral tudi Zasavski dan na Krvavcu, kjer so se Zasavci smučali in družili na snegu. Kot je povedal, je bilo srečanje med obiskovalci odlično sprejeto, zato ga bodo ponovili tudi letos.

TPK

Prejšnji članekPrometne nesreče, prepiri in pretepi
Naslednji članekKRLZ po praznikih znova