Stečajni upravitelj Tomaž Kos je upravno zgradbo in bivši razstavni salon kuhinj nekdanje paradne zagorske tovarne kuhinj Svea prodal v šestem poskusu prodaje. Kupca je našel kar v ločitvenem upniku. Ledava Investicije so se vpisale med upnike Sveinega premoženja v stečaju po prevzemu terjatev od NLB. Ledava Investicije iz Ljubljane so za zgradbo ponudile dobrih 473 tisočakov, to je 55 odstotkov likvidacijske vrednosti. Toliko je znašala tudi izhodiščna cena zavezujočega zbiranja ponudb. Isti investitor je enkrat že neuspešno kandidiral za nakup Sveine tovarne v Ložu.
V Zagorju še ne komentirajo informacije o prodaji Sveine zgradbe. Svetniki Občine Zagorje so zagorskemu županu Matjažu Švaganu dali zeleno luč za nakup objekta. Vendar so določili tudi, da za zgradbo, kjer bi med drugim uredili prostore Glasbene šole, ne sme odšteti več kot 323 tisoč evrov. Kaj namerava z zgradbo storiti nov lastnik, še ne vemo.

Zagorski lesarski ponos je propadel leta 2013. Stečajni upravitelj je prevzel v začetku postopka poleg dolgov tudi za 1,44 milijona evra terjatev do dolžnikov. Doslej mu je uspelo izterjati dobrih 377 tisoč evrov. Še enkrat toliko denarja je končalo v pobotih in zastaralo. Za izterjavo mu ostane še 306 tisoč evrov. Kos je uspel prodati za 5,5 milijona evrov premoženja bivše Svee.

ZT

Prejšnji članekVozila brez dovoljenja
Naslednji članekMiran Jerič: »Z županovanjem zaključujem.«