Od pozne pomladi do konca poletja se je na mestnem trgu v Zagorju vsako soboto dogajalo kaj zanimivega za staro in mlado. Med različnimi aktivnostmi je ta čas popestrila tudi Knjižnica Mileta Klopčiča s svojimi petimi pravljično ustvarjalnimi delavnicami. Otroci, mali, veliki in tudi tisti po srcu so na obisku v zagorski dnevni sobi, kot so začeli v Zagorju imenovati mestno ploščad, lahko prisluhnili pravljicam, prebirali knjige in slikanice, barvali pobarvanke, risali ter likovno ustvarjali.
Delavnice so bile tematsko obarvane, in sicer je male nadobudneže prva ponesla v vročo Afriko, v drugi so se prelevili v strašne gusarje, tretja jim je pričarala morsko dogodivščino, v naslednji je sledilo slovo od poletja, v zadnji pa so spoznavali in ustvarjali različna prevozna sredstva.

Vse delavnice so knjižničarji dokumentirali, v knjižnici pa je zdaj na ogled tudi razstava, ki si jo lahko ogleda vsak obiskovalec. »Veseli smo,« pravijo knjižničarji, »da smo naše otroke lahko za nekaj uric popeljali v svet domišljije, novih spoznanj in doživetij ter njihove počitnice obogatili z novimi dogodivščinami.«

KE