nedelja, 16 junija, 2024

Iz te kategorije

Umetnost ročnih del

V galeriji Delavskega doma Hrastnike je bila 21. in 22. septembra na ogled razstava ročnih del hrastniških Marjetic, ki so svoja dela že tradicionalno razstavile ob dnevih upokojencev.

Iz Društva upokojencev Hrastnik, katerega del je tudi sekcija ročnih del Marjetice, so sporočili, da imajo članice še veliko idej in zamisli kako uporabiti in reciklirati odpadno embalažo, se naučiti novega vzorca in barvne kombinacije, osvojiti nove tehnike izdelovanja voščilnic ter se na svojih delavnicah zopet prijetno družiti. Zato komaj čakajo naslednjo razstavo.

Na tokratni je bilo mogoče videti natančno, inovativno in lepo izdelane okrasne in uporabne izdelke, ki že korakajo po poti umetnosti. »Videli smo vse, od kvačkanih damskih sončnikov, do mehkih in barvitih copatk za naše najmlajše, damskega nakita, lepo izdelanih prtov, jopic, šalov…….Pogled pa je pritegnila serija izdelkov oblikovanih s pomočjo vrvi, semenk, listov in ostalih delov narave, ki kar vabijo da se udomačijo pri nas doma,« pravi Jerica Laznik.

Savus

Foto: arhiv društva

Isti avtor