sreda, 24 aprila, 2024

Iz te kategorije

Ukradli žar, pijačo, zvočnike

Pretekli teden je bil za zasavske policiste kar pester. Obravnavali so 12 prometnih nesreč, osem alkoholiziranih voznikov, precej tatvin. Tatovi se očitno prilagajajo sezoni. Kradli so lovsko kiamero, pijačo (dvakrat), žar, električni skiro, gorivo, zvočnike, avtoradio, katalizator, pa se veda tudi gotovino.


PP Hrastnik

Ponedeljek, 6. 6. 2022

V nočnem času so policisti na območju Hrastnika obravnavali voznika tovornega vozila. Ta je s priklopnim vozilom pri vzvratni vožnji z zadnjimi pnevmatikami priklopnega vozila zapeljal čez previs in nasedel. Vozniku so izdali plačilni nalog. Gasilci iz Hrastnika in Trbovelj pa so poskrbeli za prečrpavanje snovi, ki jo je prevažal.

Na območju Hrastnika so obravnavali napad psa na drugega psa. Lastnika čaka prekrškovni postopek.

Na območju Hrastnika je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo. Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

Sreda, 8. 6. 2022

Policisti so obravnavali kaznivo dejanje zatajitve torbice z vsebino, ki se je zgodila na območju Ljubljane.

Nekaj po 15. uri so policisti zaradi okvare semaforja, ki ni deloval usmerjali promet do 17.15 ure, ko je tehnik odpravil napako.

Četrtek, 9. 6. 2022

Občanu so zasegli neznano posušeno snov (sum na rastlino konopljo). Po opravljeni analizi sledi ustrezen ukrep.

Zvečer so policisti obravnavali prometno nesrečo. Neznani voznik je trčil v parkiran osebni avtomobil in s kraja odpeljal. Materialna škoda znaša okoli 300 evrov

Petek, 10. 6. 2022

Policisti so imeli postopek z voznikom osebnega avtomobila. Ker je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, so mu ga zasegli in podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Ker vozilo ni bilo registrirano, bilo je brez opravljenega tehničnega pregleda, na vozilu pa so bile nameščene druge registrske tablice, so vozniku izdali še plačilni nalog.


PP Trbovlje

Ponedeljek, 6. 6. 2022

Neznanci so vlomili v osebno vozilo iz katerega so ukradli avtoradio in katalizator in lastnika oškodovali za okoli 800 evrov.

Pri kontroli prometa so obravnavali voznika, preizkus z alkotestom je pokazal rezultat 0,46 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in izdali plačilni nalog.

Sreda, 8. 6. 2022

Nekaj po 20. uri so policisti obravnavali prometno nesrečo na Keršičevi ulici v Trbovljah, v kateri je bil samoudeležen motorist. Motorist je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo v ovinku zapeljal izven vozišča in trčil v parkirano vozilo. V nesreči se je huje poškodoval, odpeljali so ga v UKC Ljubljana. Vozil je brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola.

Petek, 10. 6. 2022

Po obvestilu udeleženca v cestnem prometu, da voznik osebnega avtomobila na glavni cesti med Zagorjem in Trbovljami vozi nezanesljivo, so policisti opravili kontrolo in ustavili vozilo. Po opravljenem preizkusu alkoholiziranosti so ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila vozil močno pod vplivom alkohola, saj je rezultat znašal 1.01 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Čaka ga tudi obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Sobota, 11. 6. 2022

Policisti so v večernem in nočnem času pri redni kontroli cestnega prometa v petih primerih zaznali kršitev vožnje motornega vozila pod vplivom alkohola. V štirih primerih so kršiteljem izdali plačilni nalog ter prepovedali nadaljnjo vožnjo, v enem primeru pa je stopnja alkoholiziranosti znašala 0,68 mg/l alkohola v izdihanem zraku, zaradi česar bodo podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Nedelja, 12. 6. 2022

Policiste so obvestili o zaparkirani intervencijski poti pred trgovino v Trbovljah. Ugotovili so dve kršitvi, policisti so za obe izrekli ustrezen ukrep.

Na Vodenski cesti v Trbovljah je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo med osebnima voziloma. Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda.


PP Zagorje

Ponedeljek, 6. 6. 2022

Našli so bankovec v poslovalnici banke v Zagorju ob Savi, ki so ga ob zapisniku o najdenih predmetih zasegli.

Sreda, 8. 6. 2022

Na Savskem mostu je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo. Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

Četrtek, 9. 6. 2022

Policisti so obravnavali kaznivo dejanje poslovne goljufije. Oškodovanec je naznanil, da ga je neznani storilec pri opravljanju gospodarske dejavnosti pri sklenitvi in izvajanju pogodbe oz. posla preslepil. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Obravnavali so kaznivo dejanje. Oškodovanec je naznanil, da je neznani storilec ukradel lovsko kamero.

Petek, 10. 6. 2022

Obravnavali so tatvino zvočnikov in pijače iz brunaric na območju Zagorja ob Savi.

Obravnavali so peško na cesti Zagorje-Litija, ki je hodila ob robu vozišča, ni pa imela svetilke ali odsevne kresničke, policisti so jo opozorili.

Sobota, 11. 6. 2022

Obravnavali so tatvino avtomobilskega dela na območju Zagorja, lastnik je oškodovan za okoli 100 evrov.

Obravnavali so kaznivo dejanje poškodovanja vrat vrtne lope.

Obravnavali so kaznivo dejanje tatvine alkoholne pijače iz vrtne lope.

Nudili so asistenco zdravstvenemu osebju pri spremljanju osebe v zdravstveno ustanovo.

Nedelja, 12. 6. 2022

Obravnavali so kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari. Neznanec je preko noči poškodoval več parkiranih vozil na območju Zagorja.

Obravnavali so sum kršitev javnega reda in miru. Policisti kršitve javnega reda in miru niso ugotovili.

Policisti so odstranili kamenje na vozišču Zagorje-Litija.


PP Litija

Ponedeljek, 6. 6. 2022

V Šmartnem pri Litiji so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo med dvema voznikoma osebnih vozil. Izdali so obvestilo o odstopu od obravnave.

V Šmartnem pri Litiji so obravnavali pogrešano osebo. Partnerka je naznanila, da že nekaj ur pogreša partnerja, ki se je odpeljal z motorjem in se ne javlja na telefon. Po obširni iskalni akciji so policisti pogrešanega 7. junija ob 04.20 uri s našli v kraju Leskovica. Ugotovili so, da je bil samoudeležen v prometni nesreči, zapeljal je po strmini navzdol in zaradi poškodb ter nedosegljivosti mobilnega signala ni mogel poklicati na pomoč. Odpeljali so ga v UKC Ljubljana, kjer so ugotovili, da je lažje poškodovan.

Torek, 7. 6. 2022

Obravnavali so kaznivo dejanje kršitve tajnosti občil zaradi vdora v mobilni telefon oškodovanke.

V kraju Jesenje so na gozdi poti obravnavali trčenje med voznikom motokros motorja in kolesarjem. Pri tem se je kolesar lažje poškodoval.

Na cesti Šmartno – Trebeljevo so obravnavali prometno nesrečo s samoudeležbo kolesarja, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se težje poškodoval. Izdali s mu plačilni nalog.

 

Sreda, 8. 6. 2022

V Ribčah so obravnavali tatvino mreže za žar v vrednosti okoli 100 evrov.

V Jevnici so obravnavali tatvino električnega skiroja v vrednosti okoli 500 evrov.

Četrtek, 9. 6. 2022

V večernem času so pri kontroli prometa obravnavali voznika osebnega vozila, alkotest je pokazal rezultat 0.74 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Sledi obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Petek, 10. 6. 2022

Obravnavali so povoženje divjadi na relaciji Mišji dol – Primskovo.

Obravnavali so tatvino goriva na bencinskem servisu v vrednosti okoli 50 evrov.

Obravnavali so vlom v stanovanjsko hišo v okolici Litije. Neznani storilec je z razbijanjem stekla na oknu prišel v notranjost hiše, jo pregledal in odnesel gotovino.

Savus

Fotografija je simbolična

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor