Zasavski policisti so imeli pretekli vikend nekaj zanimivega dela. Veseli december se pozna tudi pri njihovem delu. Tako so trikrat posredovali zaradi kršenja javnega reda in miru, dvakrat zaradi pretepa, trikrat zaradi prometnih nesreč. Ukvarjali so se s pijanim voznikom v Trbovljah, zasegli so dva avtomobila (zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja in v času ukrepa prepovedi vožnje). V Litiji je na avto padel dimnik, policisti pa so preiskovali še krajo denarja iz denarnice, orodja in strojne opreme iz tovornjaka ter mesa iz sušilnice za meso.


PP Hrastnik

V petek zjutraj so obravnavali trčenje neznanega voznika z osebnim vozilom v stanovanjsko hiše. Pri tem je voznik poškodoval fasado in povzročil za okoli 1000 evrov materialne škode.

Zvečer so jih obvestili o pretepu v gostinskem lokalu. Prijavitelja so preteple tri osebe, ki so ga poškodovale. Policisti pretep še preiskujejo.


PP Trbovlje

V petek so v dnevnem času obravnavali kršitev javnega reda in miru v okolici Zdravstvenega doma Trbovlje. Policisti so izsledili moškega, ki so mu zasegli sekiro, ki jo je imel pri sebi. Čaka ga obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Obravnavali so kršitev javnega reda in miru. V večstanovanjskem bloku so se sprli sosedi zaradi hrupa. Udeležencem so izrekli opozorilo.

V soboto so se v nočnem času ukvarjali z voznikom, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,68 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Čaka ga obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nočnem času so obravnavali kršitev javnega reda in miru v gostinskem lokalu, kjer je oseba kršila javni red in mir. Čaka ga ustrezen ukrep.


PP Zagorje ob Savi

V petek so obravnavali tatvino denarja iz denarnice v javni ustanovi.


PP Litija

V petek so obravnavali vlom v tovorno vozilo. Iz notranjosti vozila je storilec ukradel strojno opremo in orodje v skupni vrednosti okoli 15.000 evrov.

Popoldne so v Litiji obravnavali nevsakdanji dogodek, ko se je na parkirano vozilo zrušil dotrajan opečnat dimnik iz bližnje zgradbe. Škode je za okoli 500 evrov.

Vozniku so zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli kolo s pomožnim motorjem. Sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Zvečer so v Kresnicah obravnavali kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe zaradi pretepa dveh oseb.

Ponoči so v Mišjem Dolu obravnavali vlom v sušilnico za meso, iz katere so ukradli mesnine v vrednosti okoli 1000 evrov.

V soboto zvečer so v Renkah obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri je voznik osebnega vozila povozil kamenje na vozišču in poškodoval vozilo.

V nedeljo so v Hotiču obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Napisali so obvestilo o odstopu od obravnave.

Popoldne so vozniku zasegli osebno vozilo zaradi vožnje v času izrečenega ukrepa prepovedi vožnje. Sledi obdolžilni predlog.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekNovi sveti KS
Naslednji članekDanes dogaja