V Zagorju je ponoči na 14. september nekdo iz pesjaka ukradel psa pasme husky. Njegova lastnica je krajo prijavila policistom, ki o dogodku še zbirajo obvestila. Pes je vreden okrog 800 evrov.
V torek, 14. septembra, so policisti posredovali pri vozniku, ki je nepravilno parkiral na Cesti zmage v Zagorju. Izrekli so mu ukrep po Zakonu o pravilih cestnega prometa, nakar je vozilo umaknil.

Pri kontroli prometa so policisti v Zagorju ustavili voznika kolesa z pomožnim motorjem, ki je vozil pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,58 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Kršitelju so izdali plačilni nalog in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

V Hrastniku so bili policisti v jutranjih urah ponovno obveščeni o kaznivem dejanju nasilja v družini. Storilcu so izrekli ukrep prepovedi približevanja, po vseh zbranih obvestilih pa bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo. Kršitelj ni upošteval prepovedi približevanja in se je še pred večerom vrnil k družini. Policisti so po obvestilu prišli na kraj dogodka, ki pa ga je storilec pred njihovim prihodom zapustil. Zaradi kršitve mu bodo izdali plačilni nalog.

V torek popoldne se je v Trbovljah pripetila prometna nesreča, v kateri se je voznica lažje poškodovala. Voznica osebnega avtomobila je zaradi nepravilne strani vožnje in smeri  trčila v voznika, ki je pripeljal iz smeri Planine proti Kleku. Zaradi poškodb so jo povzročiteljico nezgode odpeljali na trboveljski urgentni center, izdali pa ji bodo tudi plačilni nalog.

Policisti so v torek Trboveljčanu zasegli snov, za katero sumijo, da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi sledi prekrškovni postopek.

Ponovno so tudi obravnavali prometno nesrečo na parkirišču, pri kateri je povzročitelj pobegnil. Za njim še zbirajo obvestila.

ZT