nedelja, 16 junija, 2024

Iz te kategorije

Ukradeno orodje

Na območju Zasavja so se policisti v zadnjih dveh dneh ukvarjali predvsem s krajami. Policisti opozarjajo, naj bodo ljudje previdni v stikih z neznanci. Poleg tega pozivajo vse, ki bodo prepoznali ukradena orodja kot svoja, da se javijo na PP. Tudi kupci različnega ročnega orodja naj pogledajo, kaj so v zadnjem času kupovali od posrednikov.

PP Zagorje ob Savi

Torek, 22. 9. 2020

Obravnavali so sum kaznivega dejanja nasilja v družini in osumljencu odredili prepoved približevanja. Po končanem postopku bodo o ugotovitvah obvestili pristojno Okrožno državno tožilstvo.

V Zagorju ob Savi so obravnavali tatvino dveh električnih skirojev iz kleti enega od stanovanjskih blokov. Tudi tu sledi obvestilo Okrožnemu državnemu tožilstvu.

V popoldanskem času so obravnavali prometno nesrečo na parkirišču v Zagorju ob Savi in pobeg povzročitelja nesreče. Policisti še zbirajo obvestila o pobeglem vozniku. Sledi ustrezen ukrep.

Na policijsko postajo je občan prinesel avtomobilski ključ znamke Citroen z obeskom Citroen in ključem vhodnih vrat, ki je bil najden na ploščadi v Zagorju ob Savi.

Sreda, 23. 9. 2020

Oškodovanka je preko spleta za nakup vozila nakazala večjo vsoto denarja, vozila pa ni prejela. Sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja goljufije.

Policisti so obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini. Osumljencu so izrekli prepoved približevanja oškodovancem. Sledi kazenska  ovadba na pristojno tožilstvo.

Policisti so obravnavali še kaznivo dejanje goljufije, oškodovanec je bil oškodovan  za okoli 200 evrov.  Policisti bodo po končanem postopku podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Policisti PP Zagorje ob Savi so v sklopu preiskave kaznivih dejanj vlomov v kleti na območju Zagorja storilcu zasegli več predmetov, za katere obstaja sum, da izvirajo iz kaznivih dejanj. Ker z dosedanjim zbiranjem obvestil ni bilo mogoče ugotoviti lastnikov vseh predmetov, naprošajo vse, ki prepoznajo predmete na fotografiji kot svoje, da se zglasijo na PP Zagorje ob Savi.

Prav tako pozivajo vse osebe, ki so v dobri veri kupili kakšnega izmed spodaj naštetih predmetov, in bili zavedeni kot dobroverni kupci, da se zglasijo na PP Zagorje ob Savi. Pri tem velja opozorilo, da v  nasprotnem primeru za posameznike obstojijo razlogi za sum kaznivega dejanja prikrivanja po 217. členu kazenskega zakonika. Gre za naslednje predmete:

– akumulatorski vrtalnik znamke Parkside,

– električno pnevmatsko kladivo znamke Iskra,

– vbodna žaga GX, komplet svedrov,

– ročni baterijski vrtalnik neznane znamke,

– ročni sekular znamke Parkside,

– kombinirano udarno kladivo Makita,

– set natičnih ključev neznane znamke,

– udarni vrtalnik znamke Parkside,

– kotna brusilka neznane znamke,

– set kuhinjskih posod neznane znamke,

– udarni vrtalnik znamke Hitachi,

– samohodna vrtna kosilnica črno-rdeče barve znamke Ramda,

– električno udarno kladivo modre barve znamke Lux,

– električni vrtalnik znamke Iskra,

– električno kolo znamke Scott, črno-zelene barve z električnim motorjem Bafang 750W,

– klešče za rezanje žice rdeče-črne barve neznane znamke,

– cevne klešče rdeče-črne barve neznane znamke,

– navadne klešče rdeče-črne barve neznane znamke,

– električni vrtalnik znamke Bosch,

– nitna kosilnica rdeče barve neznane znamke.

PP Hrastnik

Sreda, 22. 9. 2020

Policisti so vozniku osebnega vozila zasegli vozilo zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Včeraj zvečer uri so bili policisti obveščeni o vlomu v poslovni objekt v Kisovcu. Neznani storilec je oškodoval lastnika za več tisoč evrov.

PP Trbovlje

Sreda. 22. 9. 2020

Včeraj popoldan so policiste obvestili, da je okoli 12.30 v Trbovljah prišlo do drzne tatvine. Neznani moški, ki se je izdajal za delavca telekomunikacijskega podjetja, je pristopil do oškodovancev, ju zamotil s pogovorom in prepričal, da so skupaj odšli za hišo. V tem času je v objekt vstopil drug storilec, objekt pregledal in iz njega ukradel orožje ter nakit. Tatova sta povzročila za nekaj tisoč evrov škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in iščejo storilca. Opis: moški, star okoli 40 let, visok okoli 160 cm, črnih kratkih las. Pripeljala sta se z večjim osebnim vozilom temno sive barve.

Policisti se ob takšnih prijavah srečujejo s težavo, da oškodovanci šele čez čas (več ur) ugotovijo, da so bili okradeni. Prav tako niso tako pozorni na opis oseb, saj z žrtvijo vzpostavijo prijazen odnos. Oškodovanci v večini primerov tudi že “pospravijo” prostor, kjer so delovali storilci in s tem spremenijo kraj dejanja in uničijo morebitne sledi.

Policisti občanom svetujejo, da imajo osebe, ki so prišle do njih nenapovedano, ves čas pod nadzorom in jih brez potrebe ne vabijo v prostore. Vedno  naj zaklenejo hišo, ko to zapustijo, ključ pa naj vzamejo s seboj, pa četudi »stopijo samo za vogal«. »V kolikor se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce del ipd., svetujemo, da vedno zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog, oziroma pokličejo podjetje, v imenu katerega se predstavljajo. Ob tem pa naj bodo tudi pozorni na videz oseb (oblačila, govor, posebnosti) ter vozilo, s katerim so se pripeljali (znamko, barvo, tip in reg. št. vozila). Če ste v dvomu ali ne gre morda za goljufa, je priporočljivo takšno osebo tudi odsloviti,« opozarjajo na Policiji.

Ker so praviloma oškodovanci starejše osebe, njihovim svojcem svetujejo, da se o takšnih dogodkih z njimi večkrat pogovarjajo in jih opozorijo na previdnost ter možna preventivna ravnanja. V kolikor kljub previdnosti postanejo žrtev kaznivega dejanja naj takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo.

»Občane tudi naprošamo, da v kolikor zaznajo pojav oseb in vozil, ki jim niso poznana, njihovo vedenje/zadrževanje pa se jim zdi sumljivo (dajejo videz, da opazujejo objekt), naj tudi o tem takoj obvestijo policijo. Če želijo ostati anonimni, lahko pokličejo na anonimno številko 080 1200.

Savus

Fotografija PU Ljubljana

Isti avtor