Čez vikend in v ponedeljek so se policisti v Zasavju ukvarjali s prometnimi nesrečami, vlomi, krajami, bučnimi in razgrajaškimi občani, nekateri so bili tudi nasilni.
Petek, 19. 6. 2020
Posredovali so na območju Velenja, kjer je nekdo poškodoval osebni avto.
V Zagorju se je uporabnik nedostojno vedel do zdravnika. Policisti so ustrezno ukrepali.
V popoldanskem času je neznanec vlomil v poštni nabiralnik v Trbovljah in iz njega ukradel ključe in daljinski upravljalnik ter s tem lastnika oškodoval za 400 evrov.
Sobota, 20. 6. 2020
Na parkirišču na Mlinšah je voznik povzročil prometno nesrečo z manjšo materialno škodo in pobegnil. Policisti še zbirajo obvestila za pobeglim voznikom.
V Zagorju ob Savi je kršitelj pod vplivom alkohola oziroma drugih psihoaktivnih snovi kršil Zakon o varstvu javnega reda in miru. Ker se kljub ukazom policistov ni umiril in prenehal s kršitvami, so ga pridržali. Dobil je tudi plačilni nalog.
V lokalu v Hrastniku je pijan moški odrinil po tleh drugega, prav tako se je nedostojno vedel ter kljub ukazom policistov s kršitvijo ni prenehal. Tudi njega so pridržali in ga opremili s plačilnim nalogom.
V Trbovljah sta se je trčila 53-letni voznik in 51-letna voznica osebnih avtomobilov. Policisti bodo po zaključenem postopku ustrezno ukrepali.
Nedelja, 21. 6. 2020
V popoldanskem času so policiste obvestili o zaparkiranju garaže v Zagorju ob Savi. Kršitelj je vozilo ob prihodu policistov umaknil, izrekli so mu opozorilo.
V Trbovljah so obravnavali poskus vloma v garažo. Vlomilec je lastnika oškodoval za 10 evrov.
Policiste so obvestili, da naj bi v Trbovljah več oseb pristopilo do mlajše osebe ter jo podrli na tla. Oseba je bila lažje poškodovana, policisti v zvezi dogodka še zbirajo obvestila.
Ponoči je neznanec v Trbovljah vlomil v garaži in pregledal notranjost, pri tem pa iz ene ni ukradel ničesar, iz druge pa je vzel električno orodje. Škoda znaša okoli 200 evrov.
Še en vlom se je zgodil ponoči v Trbovljah. Neznanec je iz počitniške hišice odnesel alkoholne pijače ter s tem lastnika oškodoval za 50 evrov.
Ponedeljek, 22. 6. 2020
Policisti so obravnavali dve prometni nesreči z materialno škodo v Trbovljah.
V Zagorju so se ukvarjali s tatvino denarja. Tatvino še preiskujejo.
Obravnavali so tudi prometno nesrečo z materialno škodo na Izlakah. Izdali so obvestilo o odstopu od ogleda nesreče.
Savus
Fotografija je simbolična.