Letos je šola dijakom v programu ekonomski tehnik pripravila prave »učne maratone«, ki trajajo osem ur in so dobra priprava na delovni čas, ki ga bodo dijaki vsak dan preživeli na delovnem mestu, še prej pa, ko bodo opravljali prakso. Novo obliko pouka so v ekonomski šoli izkoristili za nove izzive in možnosti za sodelovanje z institucijami v lokalnem okolju.
V marčevskem maratonu so se dijaki srečali z vodstvom podjetja Spekter, ki že nekaj let sprejema njihove dijake na delovno prakso in kot družbeno odgovorno podjetje finančno pomaga tudi pri njihovih projektih. Dijakom so podrobno predstavili dejavnost poslovanja z nepremičninami in  s tehničnim svetovanjem.

Še ne dolgo nazaj je njihov dijak, zdaj pa direktor podjetja Katapult,  Jernej Pangeršič, dijake uril v veščinah javnega nastopanja.

Aprilski maraton je bil namenjen negospodarstvu, ko so dijaki svoje znanje gospodarskega in civilnega prava okrepili z obiskom notarske pisarne Marjane Kolenc Rus in Policijske postaje Trbovlje.

Kot sta povedali mentorici Gabrijela Blaznek in Zvezdana Lamovšek, je cilj tovrstnega povezovanja v tem, da dijaki s spoznavanjem novih učnih situacij pridobivajo praktične izkušnje, lažje povezujejo izobraževanje in delo, šola pa oplemeniti svoje programe in se še bolj vključi v širše okolje

ZT

Prejšnji članekOgoljufana Hrastničanka
Naslednji članekTrboveljčani v rekordni Pragi