Srednja tehniška in poklicna šola je bogatejša za prenovljene učne prostore, ki jih bodo uporabljali dijaki v programu inštalater strojnih inštalacij. Prenovljene učilnice so slovesno otvorili 20. oktobra.
Najpomembnejša pridobitev šole je prenovljena učna kopalnica. Zgrajena je iz mavčnih plošč. V njej so položene keramične ploščice, določena so tudi mesta za inštalacije. Postavljena je tako, da omogoča dijakom prosto gibanje tudi za steno kopalnice. Gre za prostor v prostoru. Dijaki lahko tako nemoteno nameščajo in odstranjujejo inštalacije. Trenutno trije dijaki zaključnega letnika že pripravljajo svojo zaključno nalogo, in sicer opravljajo inštalacijska dela. Kopalnica bo tako do konca šolskega leta končana.

Prenovljene učilnice so v stari šolski stavbi na Novem domu 60. Prenovo je omogočilo 157 donatorjev, in sicer 63 iz Slovenije, od tega trije iz Zasavja, ostali so iz posameznih evropskih držav, največ iz Nemčije. Vrednost donacij je ocenjena na 140.000 evrov. Od 30 do 40 odstotkov te vrednosti predstavlja potrošni material, ki ga dijaki porabijo med praktičnim poukom, ostale eksponate pa so donatorji šoli posodili v uporabo ali jih podarili.

ZT