Strelsko društvo Rudnik Hrastnik je v soboto, 29. junija, v počastitev praznika rudarjev in Občine Hrastnik že trinajstič organiziralo tekmovanje v streljanju z zračno puško na 10 m. Sodelovalo je 13 ekip, 43 posameznikov iz šestih strelskih društev. Najboljša ekipa na tekmovanju je bila ekipa pionirjev iz Kisovca, ki je prejela prehodni pokal – rudarsko svetilko. V sestavi Tija Šiles, Simon Škoberne in Nik Kralj so nastreljali 548 krogov in tako premagali vse ostale ekipe – tako pionirske kot tudi članske in veteranske.

Najboljšemu strelcu turnirja je pripadla posebna nagrada, detektor plina. Osvojila ga je pionirka Tija Šiles s 187 krogi od 200 možnih. Tekmovanje so zaključili z druženjem ob kosilu. Vodja tekmovanja Tomaž Pavlič in predsednik SD Rudnik Hrastnik Vladimir Mrak sta bila zadovoljna z rezultati domačih strelcev in strelk, saj so osvojili tri pokale (člani do 50 let prvo, pionirji drugo in člani nad 50 let tretje mesto) in osem medalj (4 prva mesta, 3 druga mesta in 1 tretje mesto).

V mlajših kategorijah je nastopil Tian Hodžič, ki je osvojil svojo prvo zlato medaljo. Pri pionirkah je Lučka Holešek osvojila srebrno, Urška Tišler pa bronasto medaljo. Nastopil je tudi Val Rudi Zavrašek, ki je prvič tekmoval brez naslona in je osvojil peto mesto.

Živa Kozole je po samo treh treningih prvič nastopila s serijsko zračno puško in dosegla zelo dober rezultat 158 krogov. Tudi Danilo Lisec je po daljši odsotnosti s tekmovanj prikazal uspešno vrnitev s 172 krogi in med najbolj številčno konkurenco (člani nad 50 let) osvojil sedmo mesto. Zelo dobro sta nastopili tudi Jasmina Pavlič s 179 krogi in Mojca Vučilovski s 177 krogi, ki sta v kategoriji članic nad 35 let osvojili prvo in drugo mesto. Tomažu Pavliču je uspel zelo dober nastop in je z 180 krogi postavil svoj osebni rekord na tekmi, v konkurenci članov do 50 let pa stopil na najvišjo stopničko. Žare Milič je pri članih nad 50 let zasedel trinajsto mesto.

JP

Foto: arhiv SD Rudnik Hrastnik