Občina Trbovlje je danes postavila s privoljenjem Zavoda RS za varstvo narave na vstopni točki v krajinski park Kum označevalno turistično tablo.

Krajinski park Kum se razteza na 2.232 hektarjih ter nudi zanimive oglede naravne in kulturne dediščine. Pohodniška destinacija je z današnjim dnem bogatejša za turistično tablo, ki jo je Občina Trbovlje postavila ob cesti proti Dobovcu z namenom, da bo usmerjala in informirala obiskovalce, ki vstopajo v Krajinski park Kum.

»V zadnjem času poteka veliko aktivnosti, namenjenih razvoju turizma v Trbovljah, zato tabla pomeni manjši prispevek lokalne skupnosti k prepoznavnosti bisera, na katerega smo domačini še kako ponosni in ga želimo pokazati in približati tudi obiskovalcem,« so zapisali na Občini Trbovlje.

Območje med Savo in Kumom, ki pripada občini Trbovlje, je bilo leta 1996 z občinskim Odlokom o razglasitvi naravnih znamenitosti, arheoloških območij ter kulturnih in zgodovinskih spomenikov na območju občine Trbovlje ovrednoteno kot Krajinski park Kum.

Savus

Foto: Občina Trbovlje